Ik kom er eerlijk voor uit, ik ben dol op snacken. Gewoon een frietje met een lekkere snack erbij. Gelukkig verkoopt de snackbar bij mij om de hoek genoeg vegetarische snacks, maar veel snackbars serveren nog veel snacks met vlees. De keuze uit vega en vegan is vaak beperkt.

De vegan junk food bar brengt daar verandering in. Zij hebben alleen maar, zoals de naam al doet vermoeden, vegan food op de kaart staan. Samen met mijn broer ging ik, voordat ik naar het concert van Xavier Rudd in de Maassilo ging, hier heerlijk eten. Mijn broer was op dat moment nog een echte grote vleeseter. Hij vond het onzin die vleesvervangers. Maar hij wilde toch graag een gokje wagen. Ik beloofde hem als het niet lekker was, dat we dan ergens anders zouden gaan eten.

Vegan junk food bar - PuurSuzanne

Als we aankomen bij de Vegan Junk food bar in Rotterdam staat er een kleine rij. De gastheer bij de deur verwelkomt ons en vraagt of we liever buiten of binnen willen zitten. Ondanks het lekkere weer kiezen we voor binnen, omdat daar nog plek is en we niet willen wachten. Het interieur is heel kleurrijk met graffiti en toffe quotes op de muur. Zeker insta waardig. Aan de bar bestellen we beide een lekker drankje en als we de kaart zien weten we eigenlijk niet zo goed wat wij moeten kiezen.
Uiteindelijk kiezen we een aantal verschillende gerechten, zodat we dit kunnen delen. Het wordt de gemengde borrelplank, de shoarma en een frietje.

Zoete aardappel friet | Vegan |  Puur Suzanne

Drinks | vegan garnalen | hotspot Rotterdam | Puur Suzanne

Niet veel later staat er een groot bord shoarma voor mijn broers neus. Bij de eerste hap kijkt hij mij aan en ik weet genoeg. Er verschijnt een twinkeling in zijn ogen en hij zegt ‘ dit is te lekker’. Mijn broer die altijd vlees wil eten. Ik neem ook een hap en ik begin bijna te twijfelen of dit inderdaad geen echt vlees is. Het is zo smaakvol.  De borrelplank die bestaat uit, bitterballen, vega garnalen, vega inktvissen en nog een aantal andere snacks is ook een echte aanrader. Zeker de vega garnalen zijn niet van ‘echt’ te onderscheiden.  Kortom Rotterdam is een toffe hotspot rijker. Die niet alleen heel lekker en leuk is, maar ook nog goed voor dier en milieu is. Ik zeg een win win situatie.

Inmiddels is de Vegan Junk food bar aan het uitbreiden naar nog meer locaties. Wie weet zit er straks ook wel een Vegan Junk food bar bij jou in de buurt.

Adres:
Schiedamse Vest 144,
3011 BG Rotterdam

Vegan junkfood bar - PuurSuzanne

Benieuwd naar nog meer leuke hotspots in Rotterdam? Lees dan het artikel ‘Borrelen in de stad Rotterdam

Fotografie door Vegan Junk food bar

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)