Brugge, de stad van de pralines, de bieren, de prachtige straatjes en van de Vlaamsche frieten. Ook al heb ik er geen frietje geproefd, ik rook ze wel. De geur van frietjes, stoofpotjes en van chocolade komt je tegemoet als je door de straatjes wandelt. Heerlijk vind ik dat. Er zijn veel ambachtelijke winkeltjes allemaal met hun eigen specialiteit. Breng een bezoekje aan Juliettes koekenbakkerij of ga heerijk lunchen bij Books & Brunch waar de je kunt ontbijten en of lunchen. Op de kaart hebben ze diverse vegetarische opties. Daarnaast kun je er ook tweede hands boeken kopen. En voor de vegans onder ons zou ik zeker lunchen bij;

De plaats
Dit is een vegetarisch restaurant en heeft heerlijke vega en vegan gerechten op de kaart staan. Heerlijk om te lunchen of te dineren. Naast dat ze er heerlijke gerechten serveren, is het een hele fijne plek. De eigenaresse is naast een geweldige gastvrouw, ook een kunstenaar. In haar restaurant hangen dan ook haar prachtige werken. Dit restaurant zit twee minuten lopen van de markt en is dus heel centraal gelegen.

De Plaats
Wapenmakersstraat 5
8000 Brugge

Brugge - www.puursuzanne.nl

Als je toch gaan lunchen bij de Plaats. Vergeet dan niet in dit straatje langs de lokale ondernemers te gaan. Er zit namelijk een kleine chocolaterie die heerlijke pralines verkoopt en een natuurwijn winkel Cuvee. Hier kun je naast de vele wijnen die ze verkopen, heerlijk borrelen.

Mocht je zin hebben in een uitgebreid diner wandel dan door naar de Langestraat. Deze straat zit vol met restaurants, waar sommige zelfs een Michelin ster hebben. Er is een tal van keuze uit verschillende keukens. Maar wil je liever vegetarisch of vegan eten? Dan kun je goed terecht bij de volgende vegetarische hotspots;

De Bron
Katelijnestraat 82
8000 Brugge

Reliva
Goezeputstraat 6
8000 Brugge

#Food
Scheepsdalelaan 37
8000 Brugge

Brugge - www.puursuzanne.nl

Brugge - www.puursuzanne.nl

Wat is er nog meer te doen in Brugge?

Ben je uitgegeten? Dan is het ook heel leuk om de stad vanaf het water te zien. Een boottochtje duurt ongeveer een half uur en laat je de mooiste plekjes van Brugge zien. Of boek een stadsgids, tijdens deze wandeling kom je langs alle pareltjes van Brugge.

Daarnaast staat deze stad ook bekend om zijn bieren en mocht je hier nu net als ik van houden, dan zou ik beerwalk boeken. Dit is Historische bierwandeling. Leer bier proeven tijdens een drie uur durende stadswandeling met een gids in Brugge die je de verborgen cafés en vergeten brouwerijen laat zien.

Brugge - www.puursuzanne.nl

Brugge - www.puursuzanne.nl

Mocht je liever zelf door de straatjes van Brugge struinen, kan dat natuurlijk ook heel goed. Vergeet dan zeker geen bezoek te brengen aan de Bonifaciusbrug. Deze brug lijkt heel oud, maar is de jongste brug van Brugge. Het is erg toeristisch, maar ook een prachtig fotomoment. Het grenst aan het Arentshof en heeft een prachtig authentieke sfeer.

Brugge - www.puursuzanne.nl

Het prachtige Bagijnhof staat op de werelderfgoedlijst. Vroeger werd het bewoond door geëmancipeerde vrouwen. Nu wordt het bewoond door zusters van de Orde van Sint-Benedictus en alleenstaande Brugse vrouwen.

Brugge - www.puursuzanne.nl

Naast al deze leuke bezienswaardigheden kwam ik er ook voor Kookeet. Dit is een culinair foodfestival wat jaarlijks terugkeert.  Het is de ontmoetingsplek voor fijnproevers. 32 topchefs, waarvan een aantal met een Michelin ster, bereiden allemaal 1 gerecht. Zodat je zelf het aantal gangen en de gerechten kunt bepalen. Ik vind het een walhalla voor foodies. Ik heb hier namelijk de heerlijkste gerechten geproefd.

Voor meer informatie over alle leuke hotspots en bezienswaardigheden kijk op de website van Visit Flanders of Visit Bruges.

Volg je Puur Suzanne al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien

* Yvonne was hier op uitnodiging van Visit Brugge. Lees hier mijn disclaimer.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)