De liefde voor bakken is ooit ontstaan toen ik lang geleden een nachtje bij mijn oma bleef logeren. Ze maakte een boterkoek uit een pakje. Na alle pakjes geprobeerd te hebben, vond ik het saai worden en wilde gaan bakken zonder pakje. Bakken vind ik totale ontspanning. De keuken was wekelijks ontploft en mijn moeder die die liefde totaal niet heeft nam dat maar voor lief. Want de afwas dat liet ik graag aan een ander over. Mijn broer had diezelfde liefde. Ik was de chef en hij de assistent zoals we ons zelf dan noemde. Tegenwoordig zijn de taken anders verdeeld. Hij is de chef en ik ben de assistent. Ook al woon ik niet meer thuis, zo heel af en toe bakken we samen nog samen in de keuken van mijn ouders.

Zo mochten Ronald, je mag hem best Ronnie noemen hoor,  en ik Yvonne op pad voor een workshop RAW gebakjes maken bij Tante Toos Suikerloos. Ik kan je vertellen dat is een echte aanrader. De workshop bestaat namelijk uit verschillende gebakjes maken, zonder suiker, lactose of gluten. Eigenlijk al het lekkers wat normaal in een gebakje zitten. Maar zelfs zonder al dat lekkers kan je heerlijke gebakjes maken.

We begonnen de middag met RAW dadelballetjes maken. We kregen een korte introductie over de keuze om RAW te aan eten en alle voordelen hiervan. Daarnaast kregen we een kleine instructie over het gebruik van het apparaat wat we die middag zouden gebruiken. Als je Tribest personal blender gebruikt, denk je “hebben!” Dit apparaat maakt noten en dadels in een mum van tijd tot een pasta. Ideaal voor het maken van de dadelballetjes.
Mijn broer en ik zien bakken echt als ontspanning dus ja wij waren niet de snelste met het bereiden en als wij ons gevoel niet volgen, maar het recept kan het ook nog wel eens mis gaan. Ook al waren wij niet de snelste, het maakte niets uit. Je kreeg ruim de tijd voor het maken van je eigen gebakje.

Na het maken van deze balletjes kregen wij weer een stukje theorie en tips voor het maken van het volgende gebakje.Hierna maakte wij een kokosrepen, die bij mijn broer mislukte, omdat hij iets was uitgeschoten met de vanille. Ach kan de beste overkomen. En als laatste maakte wij de chocolate cheesecake en carrotcake. Na deze workshop mag je al je gebakjes wat je gemaakt hebt, mee naar huis nemen. Ik kan je vertellen dat is echt geen straf. Wij hebben een leuke, gezellige leerzame middag gehad.

Deze workshop werd verzorgd door Tante  Toos Suikerloos, zij geeft niet alleen workshop maar heeft ook haar eigen ‘snoep’ lijn.

Adres:
Goudsesingel 330A
3011 KJ Rotterdam

Zelf deze workshop volgen? kijk voor meer informatie op Tante Toos Suikerloos

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)