Zuid-Tirol waar ligt dat? Nee, het ligt niet in Oostenrijk zoals je misschien zou denken. Zuid-Tirol is een provincie in het noorden van Italië en ligt tegen de grens van Oostenrijk aan. Het is vanwege de aanwezigheid van de Alpen populair als wintersportgebied. Maar wist je dat Zuid-Tirol in de zomer ook een super fijne vakantiebestemming is? Ben je benieuwd wat daar allemaal te beleven is? Ik vertel jullie er graag meer over. Ik ben eind augustus in Zuid-Tirol geweest en heeft mij ontzettend verrast.

Combinatie van Oostenrijk en Italië

Zuid-Tirol is een bijzondere regio. Het ligt op Italiaans grondgebied waar zowel Duits als Italiaans, en zelfs ook nog Ladinisch wordt gesproken. Hier vind je het beste van twee werelden. De schitterende natuur van de Alpen samen met de mediterrane levensstijl. Restaurants serveren schnitzel maar ook pizza. Het ene moment denk je dat je in Oostenrijk bent en daarna denk je toch weer nee ik ben Italië. Het is de combinatie die het zo bijzonder maakt. Ik was ook echt verbaasd dat alles tweetalig is. Menukaarten, straatnamen en plaatsnamen zijn zowel in het Duits en het Italiaans. Wist jij dit?

Zuid-Tirol - www.puursuzanne.nl

Bolzano - www.puursuzanne.nl

Het eten is fantastisch 

De Zuid-Tiroolse menukaart is net als de regio heel divers. Ik heb hier zo lekker gegeten. Een combinatie van Oostenrijkse en Italiaanse gerechten. Zo zat ik de ene dag aan een heerlijke pizza en at ik de volgende dag knödel, een deegbal met groenten, kaas of spek.

Vegetarisch eten is in Zuid-Tirol geen probleem. Er zijn op elke menukaart vegetarische gerechten te vinden. En anders maken zij met liefde een vegetarisch gerecht voor je klaar. En naast dat je er lekker kunt eten schenken ze heerlijke zelfgemaakte Hugo, dit wordt gedronken als aperitief .

Zuid-Tirol - www.puursuzanne.nl

Hugo - www.puursuzanne.nl

De natuur is prachtig

Wat een schitterende natuur heeft Zuid-Tirol. Ik raakte er niet uit gekeken en voelde mij helemaal zen tussen de bergen. Ook staat deze regio bekend om de appelteelt. Fantastisch om langs al die appelbomen te fietsen.

Zuid-Tirol - www.puursuzanne.nl

Zuid-Tirol - www.puursuzanne.nl

Zuid-Tirol - www.puursuzanne.nl

Je kunt er prachtige fietstochten maken 

Wist je dat je heel goed kunt fietsen in Zuid-Tirol? Het gebied telt 600 kilometer aan afwisselende fietsroutes waar ook mountainbikers zich kunnen uitleven. Bekend zijn de fietsroutes Via Claudia Augusta, die van bergpas Reschenpass door het dal Etschtal verder naar het zuiden loopt en de Drauradweg van Toblach naar Lienz in Oostenrijk. Fietsen kunnen hier gemakkelijk mee in de trein. Echt ideaal, zo hoef je niet de hele weg terug te fietsen als je daar geen energie meer voor hebt.

Naast dat je hier goed kunt fietsen kun je hier ook heerlijk wandelen. Het viel mij op dat veel mensen hun hond meenamen op vakantie.

Fiets - www.puursuzanne.nl

Ik maakte tijdens mijn bezoek aan Zuid-Tirol een filmpje, zo krijg je een nog betere indruk van deze prachtige omgeving.

Zuid-Tirol heeft mij positief verrast en ik kom zeker nog een keer terug! Ben jij ooit in Zuid-Tirol geweest? Wil je meer weten, bekijk dan hier de Nederlandse website van Zuid-Tirol.

* Ik was hier op uitnodiging van Zuid-Tirol. Lees hier mijn disclaimer.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)