Lijstjes. Ik hou ervan. Ik maak graag lijstjes.Ik maak lijstjes in mijn telefoon. Lijstjes op mijn laptop. Lijstjes op pos-it blaadjes. Wat staat er op die lijstjes? Dingen die ik wil doen voor mijn blog. Dromen. Boeken, die ik wil lezen. Recepten, die ik wil maken of gewoon de boodschappen die ik nog moet halen. Maar weet je welke lijstjes ik haat? Een bucketlist. Het voelt als ik moet dit echt allemaal doen voordat ik doodga. Wat nou als je het niet haalt om al die dingen te doen? Is je leven dan mislukt? Ik zou liever een bucketlist een dromenlijstje willen noemen. Mooi als deze dromen uitkomen maar het is geen moeten en al helemaal niet erg als ik ze nooit uitvoer. En zo heb ik de Food Bucket list tag van Uit Pauline’s keuken ook gelezen. Erg leuk om te lezen en ook een toffe manier om zo mijn eigen food dromen op papier te zetten. Nou hier komen mijn dromen.

1. In welk restaurant wil je graag eten?

Je zou misschien denken dat ik droom van sterren restaurants. Eerlijk gezegd niet. Natuurlijk zou ik het heel tof vinden als het moment zich aan dient en ik er een keer mag eten maar het staat op dit moment niet op mijn dromenlijstje. Het lijkt mij heel erg leuk om een keer te gaan eten bij Vork en Mes. Het restaurant van Jonathan Karpathios. Jonathan heeft een eigen kwekerij: “Eerlijke Oogst”. In Vork & Mes wordt gekookt met lokale producten en producten uit eigen tuin. Hoe ik dit allemaal weet? Ik heb al heel lang het kookboek van Jonathan: “Echt eten” in mijn boekenkast staan en hierdoor is mijn interesse in zijn restaurant zeker gewekt.

2. Wat koop je altijd kant en klaar maar wil je zelf helemaal from scratch maken?

Ik maak heel veel dingen zelf maar brood bakken heb ik nog nooit gedaan. Ik zou het heel gaaf vinden om zelf een keer brood te maken. En dan het allerliefst desembrood. Het lijkt mij erg leuk om de desem dan ook zelf te maken. Ik weet dat dit even wat tijd kost en dat is de reden dat ik er nog nooit aan ben begonnen.

3. Welk gerecht zou je nog een keer willen proeven?

Ik droom gelijk weer weg bij Thailand. In november was ik hier en heb zoveel lekkere dingen gegeten. Ik was vooral erg dol op de streetfood. Heerlijk om van alles te proberen terwijl alles voor je neus werd klaar gemaakt. Er was zoveel lekkers en elke avond was het weer een feestje. Ik zou heel graag weer terug zijn en dan heerlijke roti (soort van pannenkoek) met banaan op straat willen eten. Mmmm als ik er weer aan denk loopt het water in mijn mond.

4. Wat wil je nog aan je keukenstash toevoegen?

Net als Pauline droom ik ook van een Kitchenaid. Ik zou graag een mat zwarte willen hebben en dan met alle opties erbij. Het lijkt mij het perfecte keukenhulpje. Dromen mag je hebben toch?

5. Wat is je ultieme foodie wens?

Ooh wat moet ik hier toch lang over nadenken. Ik droom van een grote nieuwe keuken maar het zou mij ook super leuk vinden om een keer met Jamie Oliver te koken.

6. In welk land wil je de oorspronkelijke versie van een gerecht proeven?

Ik heb al een aantal mooie landen mogen bezoeken en ik ga dan ook altijd op zoek naar lokale restaurants. Heerlijk om het lokale eten te proeven. In Nederland zijn wij namelijk gewend om gerechten aan te passen aan onze smaken. Nou ik kan vertellen dat het eten bij de Chinees in Nederland heel anders smaakt dan het eten in een lokaal tentje in Hong Kong. Ik ben daarom ook heel benieuwd hoe falafel in Libië smaakt. Ik maak falafel regelmatig zelf maar doe ik dat eigenlijk wel goed?

7. Wat wil je leren eten?

Toen ik 5 jaar geleden ook Borneo was at ik elke dag vis op de markt. De vis werd in de ochtend gevangen en ’s avonds klaar gemaakt op de barbecue. Ooh wat was dat lekker. De vis werd niet netjes gefileerd en de kop zat er ook regelmatig nog aan. Ik at de vis heerlijk met mijn handen. Het ging mij toen gemakkelijk af maar nu gruwel ik ervan als ik vis bestel en er graten in zitten. Ik zou graag willen leren hoe ik een vis gemakkelijk kan eten met bestek zonder dat ik in een graatje stik.

8. Voor wie zou je nog een keer willen koken?

Ik zou graag nog een keer voor mijn vriendinnen en familie willen koken. De belangrijkste mensen in mijn leven. Niet dat ik nog nooit voor ze heb gekookt maar ik hou ervan om met elkaar te eten.

9. Wat zou je nog willen leren in de keuken?

Ik zou goed willen leren snijden. Ik doe echt altijd maar wat. Als Dennis toekijkt hoe ik groenten of vlees snijdt lacht hij mij altijd uit. Het gaat altijd goed en ik snijd nooit in mijn vingers maar ik weet zeker dat het handiger kan.

10. Welke food challenge zou je nog een keer willen doen?

Ik zou zelf nog wel een keer een vegan challenge willen doen. Er start regelmatig een vegan challenge voor 30 dagen. Deze 30 dagen eet je vegan en dat betekent dat je geen dierlijke producten eet. Dus ook geen kaas en honing. Het zal een enorme uitdaging worden. Ik ben bewust van wat ik eet maar ik zou graag bewuster willen worden hoe vaak je nu eigenlijk dierlijke producten eet.

Wil je de tag ook gebruiken? Vermeldt dan dat de tag van Uit Pauline’s Keuken komt. Dat is wel zo netjes want zij heeft deze tag bedacht. Ik ben benieuwd wat er op jullie Food Bucket List staat.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten

Latest posts by Suzanne (see all)