Geld verdienen met bloggen blijft een gevoelig onderwerp en vandaag wil ik er op mijn blog toch aandacht aan besteden. Ik krijg hier namelijk regelmatig vragen over en met deze blog hoop ik wat duidelijkheid te scheppen. In augustus deelde ik met jullie dat ik mijn baan heb opgezegd om fulltime met Puur Suzanne aan de slag te gaan. Het bericht kun je hier teruglezen.

Ik heb gekozen om mijn baan op te zeggen omdat de combinatie bloggen en een fulltime baan voor mij onmogelijk werd. Ik besloot daarom mijn baan bij Heineken op te zeggen zodat ik mij volledig kan focussen op mijn blog.

Hoe verdien ik mijn geld met mijn blog?

Ook ik kan niet leven van de lucht en er zal geld binnen moeten komen om de rekeningen te betalen. Op mijn blog staan daarom advertenties. Ook schrijf ik regelmatig advertorials. Ik wil vandaag even wat meer vertellen over deze advertorials.

Hoe werkt een advertorial?

Deze betaalde opdrachten krijg ik via mijn mediabureau. Bedrijven vragen of ik een recept wil maken met een product of bijvoorbeeld een nieuw keukenapparaat wil testen. Zo ben ik afgelopen zomer aan de slag gegaan met blauwe kaas waar ik een heerlijke salade mee maakte. In mijn allereerste advertorial mocht ik de Airfryer testen waarbij ik weet dat ik een diverse lezers heb kunnen overtuigen. Dit zijn twee willekeurige voorbeelden. De teksten schrijf ik zelf samen met een bijpassende foto’s. Na feedback vanuit de klant maar altijd met mijn eigen mening komen deze blogs online.

Ik schrijf alleen over producten en ingrediënten die ik zelf ook zou gebruiken. Ik controleer ook altijd de ingrediëntenlijst van het product. Past dit niet bij mij, dan zeg ik nee tegen een samenwerking. Ja, zo simpel is het echt. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta.

Hoe herken je een gesponsorde blog?

Onder een gesponsorde blog staat altijd de volgende tekst: ‘Deze blog is geschreven in samenwerking met ‘naam bedrijf’. En bij de sociale media berichten staat: #samenwerking

Deze betaalde blogs zorgen ervoor dat ik mijzelf fulltime kan richten op Puur Suzanne. Dat er iedere week minimaal vijf nieuwe blogs online komen en dat jij als bezoekers altijd toegang hebt tot gratis informatie en onbeperkt gebruik kan maken van mijn recepten.

Deze blog is ontstaan omdat er weleens opmerkingen, vragen of zelfs negatieve reacties komen op een aantal gesponsorde blogs. Ik heb zelfs mails ontvangen dat ik mijn naam moest veranderen. Ik zou Puur Suzanne niet meer zijn. Ik ben mijzelf en ben er niet om mijn volgers voor de gek te houden, hierdoor ben ik Puur Suzanne. Over alles wat op mijn blog komt is nagedacht en past 100% bij mij. Ik doe mijn best om zoveel mogelijk zelf te koken maar weet uit eigen ervaring dat alles zelf maken niet voor iedereen iedere avond haalbaar is. Soms sta ik uren in de keuken maar soms kies ik ook voor gemak en daar hoort af en toe snoepen ook bij.

Mocht je toch nog vragen hebben dan ben ik altijd bereikbaar via het contact formulier!

Suzanne

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur