Op verschillende blogs heb ik deze week de 10 food confessions tag voorbij zien komen. Leonie van de blog: Gewoon wat een studentje ‘avonds eet bedacht deze grappige tag. Het is een lijstje waarin je 10 “gekke” eetgewoontes opbiecht. Ik moet zo lachen om de antwoorden van iedereen wat een vieze en rare gewoontes hebben sommige mensen toch. En ja als ik mensen uit lach is het ook tijd dat jullie om mij mogen lachen. Ik biecht daarom vandaag mijn 10 food confessions op maar wel met de voorwaarden dat jullie daarna 1 van jullie confessions onder dit artikel delen.

  1. Ik ben dol op bananen maar het liefst zo groen mogelijk. Ik vind het echt walgelijk als er ook maar 1 bruin vlekje op de banaan zit. Ik eet hem dan echt niet op. Bij de gedachte alleen al lopen de rillingen over mijn rug. Gelukkig heb ik een oplossing voor deze bananen met vlekjes. Ik gebruik ze in een smoothie of in een cake en dan moeten ze juist zo rijp mogelijk zijn.
  2. Sinds ik mij kan herinneren zijn sperziebonen mijn lievelingsgroenten. Ik kan dat echt elke dag eten. Ik kook ze het liefst maar een paar minuten zodat ze lekker rauw zijn. Mijn ouders vind het echt walgelijk als ik sperziebonen zo kort kook als zij komen eten.
  3. Ik knoei echt altijd met eten. Ik doe dit niet express. Ik doe mijn best om netjes eten maar het lukt me gewoon ook echt niet. Ik heb dan ook regelmatig vlekken op mijn kleren en ik draag daarom ook weinig witte kleren misschien moet ik net als mijn oma een schort dragen tijdens het eten. Ja het knoeien is erfelijk bepaald en ik kan er dus ook echt helemaal niks aan doen. Ook kan je altijd precies zien waar ik heb gezeten na het eten want ik laat altijd veel kruimels achter.
  4. Ik vind koffie heel lekker maar dat moet altijd met iets zoets zoals chocolade of een goede koek erbij. Het is echt een irritante gewoonte aan het worden maar zonder iets zoets vind ik koffie gewoon echt veel minder lekker.
  5. Twee jaar geleden was ik echt cola light verslaafd. Ik dronk met gemak een liter per dag. Heel soms neem ik nog weleens cola en dan vind ik echt smerig vooral dat gevoel erna op je tanden vind ik echt heel goor.
  6. Brood eet ik niet zo vaak omdat ik er ontzettend buikpijn van krijg. Maar af en toe haal ik een spelt desembrood bij de bakker en het liefst eet ik dan met een dikke klodder roomboter. Verder hoeft er van mij niks op.
  7. Ik ben echt dol op pindasaus. De allerlekkerste combinatie is kaassouffle met pindasaus. Ook vind ik het tijdens een barbeque heerlijk om stokbrood met kruidenboter in de pindasaus te dopen. Ook schijfjes komkommer zijn heerlijk met pindasaus.
  8. Ik eet altijd aan tafel. Ik vind op de bank eten echt armoedig. Eten aan tafel is gewoon veel lekkerder. Het komt denk twee keer per jaar voor dat ik op de bank eet en dan moet het echt een hele makkelijke maaltijd zijn.
  9. Ik heb een rare relatie met gerookte zalm. Ik vind het echt heel lekker maar als ik het dan heb gegeten kan ik het een paar weken niet eten. Ik word dan echt misselijk van de geur.
  10. Ik eet zo gezond mogelijk maar af en toe snoepen hoort er zeker bij. Ik vraag me altijd af. Is dit ongezonde een 8 waard? Ja dan eet ik het. Alles daaronder eet ik dan ook niet. Zo voorkom ik dat ik me laat verleiden tot vieze gebakjes op het werk waar ik daarna spijt van heb. En ja chocolade krijgt altijd een dikke 9 en ik eet dit ook bijna elke dag. Een dag zonder chocolade is een dag niet geleefd toch? Mijn lieveling blijft tony chocolonely met caramel en zeezout.

Ik heb mijn 10 confessions opgebiecht en ik ben nu heel benieuwd naar de jouwe dus kom maar op!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten

Latest posts by Suzanne (see all)