Hoe staat het met de voorbereidingen voor het kerstdiner? Heb je al een idee wat je gaat maken? Ik heb nog geen idee. Ik ben zo druk geweest met de recepten voor mijn blog dat ik zelf nog niet heb nagedacht wat ik ga eten. Maar het zou heel goed kunnen dat het dit menu wordt wat ik samen met mijn lieve collega-bloggers heb samengesteld. Ik dook samen met Bo en Annemiek de keuken in om een heerlijk 3-gangen kerstdiner voor jullie te maken. Niks is leuker dan samen koken. Ik mocht dit jaar het toetje verzorgen. Het is een super lekker en makkelijk toetje geworden met Oreo’s. Je kunt het toetje prima in de ochtend al voorbereiden. Het is zeker geen gezond toetje geworden maar met kerst maak ik graag een uitzondering. Snoepen en genieten hoort bij de kerstdagen toch? Op mijn blog vind je het recept van het toetje en op de blogs van de mede foodies vind je de andere gerechten. Als je op de naam van het gerecht klikt kom je uit bij het recept. Ooh en onder de gerechten staat nog een heerlijke wijnsuggestie. Kom maar op met de kerst!
HET FOODBLOGGERS KERSTMENU 2016:
***
Voorgerecht – door Beaufood
Bladerdeegtaartjes met gerookte zalm en dille room
Wijnsuggestie: Riesling d’Alsace
Fris droge fruitige wijn die perfect samengaat met de vettige gerookte zalm
***
Hoofdgerecht – door Keukenliefde
Hertenbiefstuk in rode portsaus
Wijnsuggestie: Antinori Chianti Classico
Intense robijnrode wijn met een complexe smaak en tonen van donkere bosbessen, een goede keuze bij de stevige smaken van dit gerecht!
***
Dessert – door Puur Suzanne
Oreo toetje in een glaasje
Wijnsuggestie: Muscat de Beaumes de Venise
Fruitige dessertwijn met rozijntjes en honing. Een bijzondere combinatie!
***
Dit ziet er allemaal heerlijk uit toch?
Nog niet genoeg inspiratie? Ook Betty, Reny en Lianne hebben een heerlijk menu gemaakt.
Wat dacht je van: Kerstsoep met groene groente, Zalm met Italiaanse kruidenkorst en als dessert Stoofperen zonder suiker.
Op een smakelijke kerst!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
Suzanne
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur
Latest posts by Suzanne (see all)
- Zoete aardappel stamppot met spinazie en ei - 18/02/2019
- Havermout met peer en gember - 13/02/2019
- Vega curry met champignons - 11/02/2019
Ziet er allemaal overheerlijk uit, ik denk dat ik die bladerdeeg hapjes met zalm ga proberen…
Wat een leuk idee om zoiets samen te doen, je toetje ziet er heel lekker uit al moet ik zeggen dat die hertenbiefstuk er ook verrukkelijk uit ziet.
Dank je wel Anne :-)