Sushi je kan me er bijna ’s nachts voor wakker maken. Ik vind het echt zo ontzettend lekker en dan wel de hapjes met rauwe vis en zeewier. Helaas zijn deze gemaakt van witte rijst en wordt hier suiker aan toegevoegd. Het is echt geen doodzonde om dit een keer te eten maar om het nu wekelijks op het menu te zetten is geen goed idee. Ik ga daarom vaak zelf aan de slag om sushi te maken en laat dan de witte rijst en de suiker weg. Hieronder mijn favoriete “gezonde” sushi recepten. Als je op de groene link klikt kom je bij het recept terecht. 

Sushi in a bowl 

Ken je sushi in a bowl? Ook wel sushi voor luie mensen genoemd. Je doet namelijk alle ingrediënten in een kom en smullen maar. Ik gebruik altijd zilvervliesrijst. Het smaakt net zo lekker als gewone sushi maar is een stuk makkelijker om te maken.

Omelet sushi wraps

Deze geweldige omelet sushi wraps zag ik voorbij komen bij Lekker Eten met Linda. Zij is bezig met een “detox” en deze sushi past binnen haar detox. Het lijkt me heerlijk om hier mee te lunchen maar bij de borrel zou dit hapje ook niet misstaan.

Sushi met quinoa

Zoals ik al eerder schreef: witte rijst behoort niet tot de gezonde voedingsmiddelen. Maar je kunt witte rijst heel goed vervangen voor iets anders. Heb je wel eens gedacht aan quinoa? Het geeft meer smaak aan je sushi en geeft je een langer verzadigd gevoel.

Sushi wrap

Deze wrap zag ik vorige week bij Beaufood voorbij komen en had hier gelijk trek in. Dit ziet er toch heerlijk uit? Deze komt op mijn to make list (die steeds langer wordt). Ik ben dol op wraps en dol op sushi dus deze combi is perfect. Dat ik dat zelf nog niet bedacht had.

Welk sushi recept ga jij als eerste maken?

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)