Het is officieel zomer. De zomer en salades horen bij elkaar. Ik deel vandaag 5 heerlijke vegetarische salades met jullie. Ik lunch bijna elke dag met een salade zowel in de zomer als in de winter. Een salade verveelt nooit en je kan er eindeloos mee variëren. Ook voor het diner is een salade een goed idee. Nu denken helaas veel mensen bij een salade aan een bak met een paar blaadjes en dat je na een half uur weer honger hebt. Ik heb 5 verassende vega salades voor je opgezocht en deze bewijzen dat een salade een goede volledige maaltijd kan zijn. In een aantal salades zit kaas. Let bij het kopen van de kaas erop dat het geen dierlijk stremsel bevat. Ook kun je natuurlijk gebruik maken van vegan kaas.  Als je op de groene titel van de salade klikt kom je bij het recept uit.

Watermeloen salade 

Watermeloen in combinatie met verse munt, (vegan) feta en frambozen is lekker verfrissend. Door er wat rode ui aan toe te voegen krijgt de salade een beetje meer pit. Ook zeer geschikt tijdens BBQ avondjes.

Salade met quinoa en perziken 

Quinoa salade

Een heerlijke frisse salade door de toevoeging van stukjes perzik.

Linzensalade met feta

linzensalade - www.puursuzanne.nl

Dit is een heerlijk zomers recept voor linzensalade. Je zou met dit recept met twee personen kunnen lunchen maar het is ook een heerlijk bijgerecht voor bij de BBQ.

Panzanella

Panzanella

Dit is een heerlijke frisse broodsalade. Heerlijk voor bij een picknick maar ook erg geschikt als bijgerecht voor bij de BBQ.

Kikkererwtensalade met kerrie

she glows - www.puursuzanne.nl

Deze kikkererwtensalade met kerrie is makkelijk en snel te maken. Deze salade is lekker met een volkorenbroodje, wrap of een cracker. De salade kun je prima van tevoren maken want de salade is 3 tot 4 dagen houdbaar in de koelkast.

Welke salade ga jij als eerste maken? 

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)