Tussen je tenen zit nog wat zand van het strand, je huid is licht verkleurd en buiten ruikt het niet alleen naar de zomer. Het ruikt ook naar de barbecue. Heerlijk om aan het einde van zo’n zomerdag te barbecueën. Op de barbecue wordt voornamelijk veel vlees bereid en wordt er als bijgerecht vaak huzarensalade met stokbrood geserveerd. Vlees is niet alleen heel duur, maar daar zit je vaak ook heel snel vol van zeker als je het combineert met brood. Met deze heerlijke gerechten, maak je de tafel met de bijgerechten niet alleen heel gezellig je eet ook nog eens heel veel groente. Ik heb daarom vijf recepten gebundeld voor bij de barbecue. Klik op de groene link om bij het recept uit te komen.

Vegetarische burgers

Kikkererwtenburger - www.puursuzanne.nl

Vlees is lekker op de barbecue, maar om de gehele maaltijd te laten bestaan uit vlees is niet nodig. Deze heerlijke burgers hebben de bite van vlees, maar zijn toch echt gemaakt van groente. Mocht je deze op de barbecue bereiden is het verstandig om er een aluminium bakje onder te leggen.

Salade

couscous - www.puursuzanne.nl

Een salade is altijd goed. Meestal kom ik op barbecues de salade met tomaat en mozzarella tegen. Niets mis mee en deze kan je natuurlijk ook gewoon maken, maar met deze salade heb je weer eens wat anders.

Kruidenboter
kruidenboter - www.puursuzanne.nl

Natuurlijk mag kruidenboter op een stukje stokbrood niet ontbreken, maar wist je dat in veel ‘kant en klaar’ kruidenboters suikers zitten. Laten we het dan nog maar niet hebben over de smaakversterkers. Met slechts zes ingrediënten, waarschijnlijk heb je de helft al standaard in huis, maak je heel gemakkelijk deze kruidenboter. Ik ben alleen bang dat je dan nooit meer de kruidenboter uit de supermarkt wilt.

Summerrolls 
summerrolls

Bij de barbecue kies je toch vaak voor rijst of een salade als bijgerecht. Het hoofdgerecht is voornamelijk vlees, daarom zijn deze summerrolls ideaal. Het is een heerlijk groentehapje en even wat anders dan alleen maar vlees. Daarnaast staat zo’n gekleurde groente rol ook nog eens gezellig op tafel.

Ijsthee
ijsthee - www.puursuzanne.nl

Natuurlijk mag een lekker drankje niet ontbreken en de roze en het bier lag waarschijnlijk al lang koud in de koelkast, maar wat dacht je van zelfgemaakte ijsthee. Is niet alleen heel lekker, maar ook heel dorstlessend!

Kom maar op met al die zwoele zomeravonden!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social

Yvonne

30 | Houdt van natuurlijk licht fotografie, het buitenleven, muziek, ontbijt op bed | lactoseintolerant | één persoons maaltijden
social