Tussen je tenen zit nog wat zand van het strand, je huid is licht verkleurd en buiten ruikt het niet alleen naar de zomer. Het ruikt ook naar de barbecue. Heerlijk om aan het einde van zo’n zomerdag te barbecueën. Met deze heerlijke gerechten, maak je de tafel met de bijgerechten niet alleen heel gezellig je eet ook nog eens heel veel groente. Ik heb daarom vijf recepten gebundeld voor bij de barbecue. Klik op de groene link om bij het recept uit te komen.

Vegetarische burgers
Kikkererwtenburger - www.puursuzanne.nl

Vlees is lekker op de barbecue, maar om de gehele maaltijd te laten bestaan uit vlees is niet nodig en ook echt niet meer van deze tijd. Deze heerlijke burgers hebben de bite van vlees, maar zijn toch echt gemaakt van groente. Mocht je deze op de barbecue bereiden is het verstandig om er een aluminium bakje onder te leggen.

Salade

couscous - www.puursuzanne.nl

Een salade is altijd goed. Meestal kom ik op barbecues de salade met tomaat en mozzarella tegen. Niets mis mee en deze kan je natuurlijk ook gewoon maken, maar met deze salade heb je weer eens wat anders.

Kruidenboter

Kruidencreme

Natuurlijk mag kruidenboter op een stukje stokbrood niet ontbreken. En kruidenboter maak je heel gemakkelijk zelf en is zoveel lekkerder. Ik maak zelf het liefst mijn kruidenboter met een plantaardig alternatief. En daarom ook geschikt voor mensen met een lactose intolerantie en vegans.

Summerrolls 

vegetarische summerrolls - www.puursuzanne.nl

Bij de barbecue kies je toch vaak voor rijst of een salade als bijgerecht. Maar wat dacht je van deze heerlijke summerrolls? Daarnaast staat zo’n gekleurde groente rol ook nog eens gezellig op tafel.

Ijsthee
ijsthee - www.puursuzanne.nl

Natuurlijk mag een lekker drankje niet ontbreken en de roze en het bier lag waarschijnlijk al lang koud in de koelkast, maar wat dacht je van zelfgemaakte ijsthee. Is niet alleen heel lekker, maar ook heel dorstlessend!

Kom maar op met al die zwoele zomeravonden!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)