Het is officieel zomer. De zomer en salades horen bij elkaar. Daarom staat de maand augustus in het teken van salades. Ik trap vandaag af met 5 heerlijke maaltijd salades. Ik lunch bijna elke dag met een salade zowel in de zomer als in de winter. Een salade verveelt nooit en je kan er eindeloos mee variëren. Ook voor het diner is een salade een goed idee. Nu denken helaas veel mensen bij een salade aan een bak met een paar blaadjes en dat je na een half uur weer honger hebt. Ik heb 5 heerlijke maaltijd salades voor je opgezocht en deze bewijzen dat een salade een goede volledige maaltijd kan zijn. Als je op de groene titel van de salade klikt kom je bij het recept uit.

Maaltijdsalade met kip en spinazie

Ik gebruik spinazie vooral in smoothies maar in een salade is het ook erg lekker. De hartige salade in combinatie met dadels is echt perfect. Ik ben sowieso dol een beetje zoet door een hartig gerecht heen. Ik voeg regelmatig dadels of rozijnen toe aan mijn avondeten.

Griekse salade met pitachips

Wauw wat ziet deze salade er lekker uit. Enne een salade in combinatie met chips klinkt goed toch? Erg lekker als maaltijd. Maar ik weet zeker dat deze salade ook erg goed scoort bij een BBQ feestje.

Zoete aardappelsalade

Met een zoete aardappel kan je eindeloos variëren. Heb je het al eens toegevoegd aan een salade. Nee?! Snel een keer doen dan. Deze salade is zonder vlees. Ideaal voor de meatless monday of als je vegetariër bent.

Zomerse pastasalade met mango

Ooh dit is echt mijn favoriet. Ik ben dol op pasta salades. Het geeft net dat extraatje aan een salade. Ik kies wel altijd voor volkoren pasta.  Dit zorgt ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Volkoren pasta is tegenwoordig bij elke supermarkt te koop.

Kikkererwten salade

Dit is ook weer zo’n goede salade voor meatless monday. Kikkererwten zijn een makkelijk en voedzaam ingrediënt in salades. In dit recept worden de erwten geroosterd wat zorgt voor een extra bite in de salade. Kikkererwten zijn een rijke bron van eiwitten wat ervoor zorgt dat je langer verzadigd bent.

Wat is jouw favoriete maaltijd salade?

 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)