De wintertijd is ingegaan en de temperatuur is ook flink gedaald. Dus het is tijd voor een heerlijke warme maaltijd. Ik, Yvonne zou het liefst elke dag boerenkoolstamppot eten, maar dat kan mijn moeder namelijk veel lekkerder maken dan ik. Dus om dan elke dag bij mijn moeder te gaan eten vind ik dan ook weer zo wat. Voor de afwisseling eet ik dan ook regelmatig een vegetarische ovenschotel. Zodat ik gemakkelijk, omdat de oven het meeste werk doet, een gezonde maaltijd op tafel heb staan. Met deze vijf verschillende variaties heb je elke dag een snel lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan.

Ovenschotel met sperziebonen

ovenschotel met sperziebonen

Deze ovenschotel met sperziebonen en vegetarisch gehakt is erg makkelijk om te maken en zou je zelfs al in de ochtend klaar kunnen maken, zodat je hem ‘s avonds alleen nog even hoeft op te warmen in de oven.

Ovenschotel met spruitjes en zoete aardappel

Ben jij niet zo dol op spruitjes? Dan weet ik bijna zeker dat je deze ovenschotel met spruitjes in combinatie met zoete aardappel wel heerlijk vindt.

Ovenschotel met prei

Preischotel - www.puursuzanne.nl

Je kunt deze ovenschotel zowel met vegetarische spekjes of met champignons maken, net waar je zin in hebt, maar het basisingrediënt blijft toch gewoon prei.

Ovenschotel met zuurkool en zoete aardappel

zuurkool - www.puursuzanne.nl

Zoet en zuur de ideale combinatie. Met als extra bite rozijnen en walnoten. En mocht je nu te veel hebben dan vries je het restje gewoon in, zodat je de volgende week helemaal een gemakkelijke maaltijd hebt.

Lasagne van courgette en aubergine 

glutenvrije lasagne - www.puursuzanne.nl

Deze lasagne bevat een stuk minder calorieën dan de originele variant, maar bevat daarintegen veel meer groente. Zodat je gemakkelijk en snel veel vitamines binnen krijgt.

Welke ovenschotel ga jij maken?

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)