Hoe vaak per week eet jij een plantaardige oftewel een vegan maaltijd? Thuis eet ik volledig plantaardig, omdat ik geen vlees eet en niet goed tegen lactose kan. Als ik buiten de deur eet wil ik toch graag ook een toetje kunnen bestellen. Dat ik daarna op de blaren zit, dat heb ik er af en toe voor over. Gelukkig hebben steeds meer restaurants naast plantaardige hoofdgerechten ook plantaardige toetjes. Plantaardig eten is voor mijn gezondheid beter en daarnaast ook voor het milieu. Veel denken bij plantaardig of vegan dat het super saai en eentonig is. Yvonne, wat eet je dan elke avond? Ik bundelde voor jou vijf verschillende vegan diner recepten. Okay vier, want die nachoschotel is eigenlijk heel lekker om te snacken. Dit om je te laten zien dat vegan eten super lekker en afwisselend kan zijn. Klik op de groene link en kom uit bij het recept.
Vegan bami
Meestal zit er in een bami gerecht spekjes of blokjes ham verwerkt. Maar wist je dat bami met vegetarische spekjes ook heel lekker is.
Chinese vegakip met cashewnoten
Binnen een kwartier staat deze lekkere en voedzame maaltijd op tafel. Dit gerecht zit boordevol groente en in combinatie met vega kip een echte aanrader.
Vegan tortilla schotel
Een gezond voedingspatroon draait om balans en niet om één gerecht of één bepaalde voedingsstof. Daarom mag af en toe snacken heus wel. En dan is deze vegan nachoschotel een echte aanrader.
Bloemkoolnasi
Een kleine twist op de gewone rijst, namelijk bloemkoolrijst. Zo krijg je op een gemakkelijke manier nog meer groente binnen.
Pasta met broccoli en champignons
Mijn favoriete vegan gerecht. Deze heerlijke pasta staat binnen een kwartier op tafel en als je net zoals ik alleen eet heb je ook nog een portie over voor de volgende dag.
Welk vegan diner gerecht ga jij binnenkort maken?
Wil je starten met een gezonde levensstijl? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good.
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
- Flammkuchen met gegrilde groenten - 26/06/2023