Wow wat gaat de tijd snel. Ik vind dat altijd zo de laatste maand van het jaar. Over 12 dagen is het al kerst. En wat voor lekkers ga jij allemaal koken? Al een idee wat het hoofdgerecht wordt? Heb je ook al nagedacht wat voor bijgerechten er op tafel komen te staan? Ik heb mijn 5 favoriete vegetarische kerst bijgerechten voor jou op een rijtje gezet. Ik typ vegetarische maar eigenlijk zijn deze veganistisch. In al deze recepten worden namelijk geen dierlijke ingrediënten gebruikt. Klik op de groene link om uit te komen bij het recept.

Stoofperen in rode wijn zonder suiker

stoofperen - www.puursuzanne.nl

Stoofperen in rode wijn horen bij de feestdagen. Het is echt makkelijk om te maken en het huis ruikt altijd zo lekker als er een pan met stoofperen op het vuur staat. Stoofperen zijn een heerlijke bijgerecht maar ook lekker als toetje. Ik maak stoofperen het allerliefst in rode wijn maar je zou de peren ook kunnen stoven in rode port. Wil je de peren niet in alcohol maken kies dan voor bessensap.

Zoete aardappel puree
Zoete aardappelpuree - www.puursuzanne.nl

Heb je weleens puree gemaakt van zoete aardappel? Echt heel lekker! Deze puree combineert als je vegetarisch eet heerlijk met portobello’s. Eet je wel vlees met de kerst? Dan is dit gerecht ook zeker geschikt voor bij een hertenbiefstuk of de kalkoen.

Ovenschotel met pompoen

Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel - www.puursuzanne.nl

De combinatie van zoete aardappel en pompoen is fantastisch. Ook na de feestdagen is dit een heerlijk bijgerecht.

Gewokte spruitjes

Gewokte spruitjes zijn zoveel lekkerder dan alleen maar even de spruitjes koken. Ik vind het een zeer geschikt bijgerecht voor tijdens de feestdagen maar ook op andere dagen kun je spruitjes op deze manier klaarmaken.

Geroosterde groenten

Geroosterde groenten

En als laatste nog een ovenschotel maar dit keer met pastinaak, zoete aardappel en winterpeen. Ik ben heel benieuwd welke bijgerechten er bij jou op tafel komen te staan.

Op een smakelijke kerst!

Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)