Het is typische Nederlands, stamppot eten in de winter. Natuurlijk kun je voor de ‘ouderwetse’ varianten gaan met groente, aardappels en de wel bekende worst. Het is ook leuk en lekker om eens te variëren met andere combinaties. Of wat dacht je er van om het eens zonder vlees te maken. Hoe maak je stamppot dan goed op smaak?  Met deze vijf  verschillende vegetarische stampoten heb jij deze winter heerlijke gerechten op tafel staan. Klik op de groene link en kom uit bij het recept.

Vegan stampot met zoete aardappel
vegan stamppot

Deze stamppot met zoete aardappel en courgette is volledig plantaardig. Dus voor de vegans onder ons is dit een echte aanrader.

Italiaanse stamppot

Pastasalade  is een echt ‘s zomers recept, dus tijd voor een winterse variant. Geen ingewikkeld gedoe, deze Italiaanse stamppot met vegetarische spekjes zet je binnen een half uurtje op tafel

Zoete aardappelstamppot met spinazie
Zoete aardappelstamppot - www.puursuzanne.nl

Ben je dol op spinazie? Heb je dit wel eens op in een stamppot? Dat is zeker de moeite waard. Dit makkelijke recept maak je met zoete aardappel, ui, knoflook, verse spinazie, kastanje champignons en wat kruiden.

Pompoen zuurkoolstamppot 

Een niet heel voor de hand liggende combinatie, maar als je erover na denkt gaan ze heel goed samen: het zoete van de pompoen met het zure van de zuurkool bieden elkaar een prima tegenwicht. Geitenkaas, rozijnen en appels geven dit recept nog meer smaak.

Stamppot boerenkool met zoete aardappel

Dit is eigenlijk een twist op de klassieke boerenkool stamppot. Deze boerenkool stamppot is namelijk met zoete aardappel, feta en ui.

Wist je dat het trouwens ook lekker is om stamppot te maken met witlof in combinatie met zongedroogde tomaten? Welke variatie ga jij deze week maken?

Wil je weer lekker in je vel zitten en meer energie hebben? Doe dan mee met de Eat Good, Feel Good challenge. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)