Terwijl ik dit typ waait de wind stevig en de regen klettert tegen de ruiten. Ik krijg dan altijd extra zin in warme chocolademelk, de verwarming zet ik een tandje hoger en de kaarsjes gaan aan. Het liefste blijf ik binnen. Maarja we moeten toch echt een keer naar buiten om te gaan werken en wat dacht je van het belangrijkste? We moeten ook een keer naar buiten om de koelkast te vullen.
Bij dit weer vind ik ook de echte winterse gerechten horen ook al klinkt het vandaag meer als een druilerige herfstdag. Boerenkoolstamppot is mijn lievelings winterse gerecht. En ja dat is lekker gewoontjes. Vandaag heb ik voor jou 5 winterse recepten gebundeld.  Is even iets anders dan de ‘gewone’ stamppot of een winters gerecht. Ik zou zeggen maak direct een boodschappenlijst voor de hele week. Dan hoef je alleen vandaag de deur uit voor de boodschappen en kan je de rest van de week heerlijk binnen blijven. Klik op de groene link om bij het recept uit te komen.

Zuurkoolschotel met zoete aardappel

zuurkool - www.puursuzanne.nl

Zoete aardappelgerechten kom je steeds vaker tegen. Wat dacht je van de combinatie van zoete aardappel met zuurkool? Zoet en zuur is namelijk een hele goede combinatie. Wist je trouwens dat zuurkool vol zit met vitamine B, C en ijzer. Dat kan je met deze kou goed gebruiken.

Chili sin carne

chili sin carne - www.puursuzanne.nl

Chili con carne vind ik echt bij de winter horen, zeker als die lekker pittig is. Dan wordt je vanzelf wel lekker warm. Dit recept is heel makkelijk te maken en omdat deze zonder vlees is heet dit recept chili sin carne

stoofpot

stoofpotje

Je moet er even de tijd voor nemen, nou ja je moet het vlees lang op het vuur laten staan en ik hoor je nu al denken dat kost mij veel te veel tijd. Daarom is dat fijn om dit gerecht op een ‘vrije’ dag te maken. Dan kan je geoorloofd de hele dag binnen te blijven, je moet immers op je stoofpotje letten.

Stamppot 

Zoete aardappelstamppot - www.puursuzanne.nl

Oke,toch een stamppot, maar geen gewone. Het is een stamppot met zoete aardappel en spinazie. Gewoon eens wat anders dan een standaard stamppot en heel gemakkelijk te maken.

Gevulde portobello.

gevulde porto bello's

Eigenlijk is het meer een bijgerecht. Alhoewel ik dit gerust op zondag kan eten met wat nacho’s uit de oven en een kleine salade er bij. De portobello is een echte winterse groente dus mocht niet ontbreken in de 5x winterse gerechten.

Ik hoop nu dat je net zo zin in de winter hebt als ik. In de kou, in de donkere dagen en in de feestjes op je bord met deze heerlijke winterse gerechten.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

social

Yvonne

29 | houdt van fotografie, yoga, ontbijt op bed, het buitenleven, koffie, muziek. | Piekert soms te veel |
social

Latest posts by Yvonne (see all)