Het advies is om dagelijks 500 gram groente en fruit te eten. Als je alleen in de avond groente eet is het lastig om aan het aantal gram te komen. Daarom is het handig om ook groente aan je lunch toe te voegen. En nee dat hoeft heus geen salade te zijn. Je kan namelijk ook je brood of cracker op een lekkere manier met groente beleggen. Dit kan zijn met plakjes komkommer of tomaat, heerlijke groente spreads of maak je broodbeleg zelf. Heb je weleens zelf broodbeleg gemaakt? Veel broodbeleg is te zoet, te zout of te vet. Zelf broodbeleg maken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn en je weet precies wat je op je brood belegt. Ik bundelde voor jou vijf recepten om je eigen beleg te maken. Klik op de groene link en kom uit bij het recept.

Paprikaspread
paprika spread - www.puursuzanne.nl

Heerlijk is deze combinatie van geroosterde paprika’s en cashewnoten.  Ook lekker op een toastje voor bij de borrel.

 

Zelfgemaakte vegan kipkerrie salade
vegan kipkerrie - www.puursuzanne.nl

Heb je zelf wel eens kipkerrie salade gemaakt? Dit is namelijk echt heel makkelijk en super lekker. Dit recept van Yvonne is blijvertje. Ook lekker voor op een toastje bij de borrel.

Doperwtenspread met munt 
doperwtenspread- www.puursuzanne.nl

Deze groene spread bevat walnoten, knoflook, doperwten en munt. Heerlijk voedzaam en lekker voor op brood, een cracker maar kan ook smaakt ook goed door de pasta.

 

Hummus met bietjes
hummus met bietjes - www.puursuzanne.nl

De basis van hummus is kikkererwten en tahin. Mocht je niet zo dol zijn op kikkererwten of een keer een andere basis willen gebruiken dan zijn witte bonen ook een aanrader. Dit keer heb ik er voor de kleur en de smaak rode bietjes aan toegevoegd. Een echte aanrader, als je net als ik dol bent op bietjes.

 

Scrambled tofu
Scrambled tofu - www.puursuzanne.nl

Super lekker en voedzaam dat is dit recept voor scrambled tofu. Sommige mensen vinden tofu maar wat saai. En dat snap ik wel, het is ook maar een “saai” wit blok, maar je als je het even op smaak brengt met heerlijke kruiden krijg je dit heerlijke recept.

 

Welk recept ga jij maken?

Wil je aan de slag met een gezonde levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Klik dan hier.

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)