Vandaag op het menu: aardappelsalade met zeekraal. Vaak worden er in aardappelsalades spekjes toegevoegd maar omdat ik liever vegetarisch eet, leek mij het een goed idee om de zoute spekjes te vervangen door zeekraal.

Wat is zeekraal?

Zeekraal is een plant en groeit op het land op zout of brak water en dus niet in zee. Het is een beetje een vergeten groenten. Ik heb er zelf ook pas dit jaar voor het eerst mee gekookt. Het heeft zoals je misschien al verwachtte een zilte smaak. Hierdoor hoef je geen zout meer toe te voegen aan het gerecht. Je kunt zeekraal rauw eten maar ook eerst even koken. Ik vind het zelf het lekkerst als je het heel kort even afblust met kokend water. Hollandse zeekraal is te koop bij de Lidl (0p de groenteafdeling) en bij de Albert Heijn (op de visafdeling). Het kan ook goed zijn dat jouw lokale groenteboer het ook verkoopt. Ik ben trouwens wel benieuwd. Heb jij al eens met zeekraal gekookt?

Deze aardappelsalade is geschikt voor 2 personen. Serveer er eventueel nog wat (vega) kip bij. Maar het is ook lekker als bijgerecht bij een BBQ avondje. De aardappelsalade kun je prima een paar uur van tevoren voorbereiden. Voeg de zeekraal vlak voor het serveren toe.

Recept: aardappelsalade met zeekraal

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 500 gram krieltjes
 • rode punt paprika
 • kleine rode ui
 • 80 gram zeekraal
 • twee flinke eetlepels (vegan) mayonaise
 • eetlepel citroensap
 • peper naar smaak

Hoe maak je deze aardappelsalade met zeekraal?

 1. Kook de krieltjes in 15 minuten gaar.
 2. Giet deze af en snijd de krieltjes in partjes. Laat de aardappelpartjes afkoelen.
 3. Snijd ondertussen de paprika, en de ui fijn. Meng de ui en de paprika met de aardappelen.
 4. Meng de twee eetlepels mayonaise door de aardappelen heen. Breng op smaak met peper en een beetje citroensap.
 5. Blus de zeekraal af met gekookt water. En laat goed uitlekken. Voeg de zeekraal toe aan de aardappelsalade. En smullen maar.

Eet smakelijk! 

Aardappelsalade met zeekraal - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien. 

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)