In de zomer eet ik regelmatig een açai bowl. Ik eet deze bij leuke ontbijttentjes in Eindhoven en Rotterdam maar ook op Lowlands heb ik ervan gesmuld. Maar je kunt zo’n heerlijke zomerse bowl ook gemakkelijk zelf thuis maken. Zo heb je een heerlijk vakantiegevoel gewoon in je eigen achtertuin. Dit ontbijtje is heerlijk voedzaam en gemakkelijk te maken. Heb jij weleens een açai bowl zelf gemaakt?
De Açai van Holy Berry bestel ik altijd via Crisp. De Açai is 100% biologisch en daarnaast investeert Holy Berry ook in het planten van nieuwe bomen in het regenwoud.
€15 korting op je eerste bestelling bij Crisp
Crisp bezorgt door heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden en Kaageiland. Bij bestellingen boven de 75 euro is het bezorgen gratis en het minimale bestelbedrag is 50 euro.
Wil jij Crisp ook uitproberen? Gebruik dan mijn kortingscode! Deze geeft je 15 euro korting eerste bestelling.
Açai bowl
Ingrediënten
- 100 gr Holy Berry açai verkrijgbaar bij Crisp
- 1 grote banaan
- 100 ml amandeldrink belaef
Toppings
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 1 eetlepel granola
- 1 theelepel kokosrasp
- handje aardbeien
- handje blauwe bessen
Instructies
- Laat de pulp 30 minuten uit de vriezer ontdooien.
- Breek de pulp en knip de verpakking open.
- Meng de pulp, 3/4 banaan en de amandeldrink in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel.
- Giet het açaimengsel in een kom en top af met heerlijke toppings, zoals blauwe bessen, 1/4 banaan, aardbeien, granola, lijnzaad en kokosrasp.
Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.
- Havermoutcrumble met aardbeien - 15/09/2023
- Smoothiebowl choco loco - 04/09/2023
- Flammkuchen met gegrilde groenten - 26/06/2023