Afgelopen zomer heb ik voor het eerst Açaí bowls gegeten. Ik at deze bij leuke ontbijttentjes in Eindhoven en Rotterdam maar ook op Lowlands heb ik ervan gesmuld. En nu zo aan het begin van het nieuwe jaar had ik super veel zin om het zomer gevoel weer in huis te halen. Ik maakte daarom weer mijn favoriete Açaí bowl met banaan. En besloot ook maar gelijk het “recept” met jullie te delen. Ik garneer mijn Açaí bowl met vers fruit en kokosvlokken maar ook heel erg lekker met zelfgemaakte granola.

Açaí kun je in poedervorm of diepgevroren kopen.  Açai bessen komen uit Brazilië en worden gezien als superfoods. Ik vond ze vooral heel erg lekker! Vooral in smoothies of smoothiebowls.

Wat heb je nodig?

  • 1,5 banaan bevroren banaan
  • handje bevroren frambozen
  • twee theelepels gedroogde acai
  • 100 ml plantaardige melk
  • ter garnering: eetlepel kokosvlokken en wat fruit: ik koos voor frambozen, blauwe bessen en banaan

Hoe maak je de acai bowl?

  1. Doe de bevroren banaan de bevroren frambozen, 100 ml melk  en de açaí  in de blender en blend tot het een egale massa is. Schep het mengsel in een kom of schaaltje.
  2. Garneer met frambozen, blauwe bessen, banaan en kokosvlokken. Of iets anders lekkers!
  3. Geniet ervan!

açaí bowl - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)