Soms wordt het een beetje saai om elke dag dezelfde tussendoortjes mee naar je werk te nemen. Daarom maak ik vaak op zondag een voorraad raw repen, die ik dan doordeweeks mee kan nemen. Vooral rond vier uur ’s middags krijg ik ineens trek en heb ik zin om wat te eten. Deze repen zijn dan ideaal. Ze geven je energie, zijn lekker zoet en zorgen voor een verzadigd gevoel.

De laatste tijd eet ik erg veel amandelen. Ze zijn heerlijk om gewoon zo te eten als tussendoortje, maar doen het ook goed als toevoeging in gerechten. Amandelen zijn een bron van onverzadigde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Het is goed om je eiwitten niet alleen uit dierlijke producten te halen, maar ook uit plantaardige producten. Een handje amandelen bevat al zeven gram eiwitten. Ook heb ik wat lijnzaad aan deze repen toegevoegd, wat zorgt voor extra vezels. Vezels geven je een verzadigd gevoel en zijn belangrijk voor een goede stoelgang. En wist je dat kaneel zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel? Voeg dus vaker wat kaneel toe aan je gerechten dan heb je minder snel trek in zoetigheid. Deze repen bevatten dus alles wat je nodig hebt om een dagje lekker te knallen op je werk. De chocolade niet te vergeten natuurlijk, want wat zou het leven toch zijn zonder chocolade?

Wat heb je nodig voor 4 repen?

  • 125 gram medjoul dadels
  • 150 gram amandelen
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1 eetlepel kaneel
  • 30 gram pure chocolade >85%

Benodigdheden
Keukenmachine, Siliconen cakevorm, Een grote en kleinere pan

Hoe maak je deze repen?

  1. Doe de dadels, 125 gram amandelen, lijnzaad en kaneel samen in de keukenmachine en mix een paar minuten.
  2. Wanneer alles goed is fijngemalen verdeel je dit over 1/3 van de siliconen cakevorm. Zorg dat je een laag hebt van ongeveer 1,5 cm dik en duw het goed aan met een spatel. Zet de vorm tien minuten in de koelkast zodat het mengsel wat harder wordt.
  3. Ondertussen smelt je vast de chocolade au bain-marie. Haal de vorm uit de koelkast en snijd vier repen uit het mengsel met een scherp mes. Schep de chocolade uit de pan met een lepel en druppel deze in een gekruist patroon over de repen. Hak de overgebleven amandelen fijn en garneer er overheen.
  4. Laat de repen een kwartier afkoelen zodat de chocolade hard wordt. Bewaar ze verpakt in vershoudfolie in de koelkast, zo blijven ze het lekkerst.

Geniet ervan!

amandelrepen - www.puursuzanne.nl

 Volg Dalí op | Facebook Instagram en haar blog

social