Appelmoes koop je gemakkelijk en snel in de supermarkt. En daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Er zijn zelfs diverse potten zonder suiker te koop. Toch heb ik onlangs zelf appelmoes gemaakt, omdat ik een aantal minder perfecte appels over had. Zelf appelmoes maken is super makkelijk en erg lekker. Ik eet dit altijd het liefst bij aardappelen uit de oven.

Je kunt Jonagolds of Elstar appels gebruiken voor dit recept.

Recept: appelmoes 

Wat heb je nodig voor 1 pot?

  • 4 appels
  • 2 eetlepels citroensap
  • 60 ml water

Hoe maak je het? 

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
  2. Doe de appelblokjes in een een steelpan. Voeg het water en het sap van de citroen toe.
  3. Wil je de appelmoes zoeter hebben dan kan je nu ook wat suiker toevoegen, ook zou je nu wat kaneel kunnen toevoegen.
  4. Breng de appelblokjes aan de kook. En laat dit voor zo’n 10 minuten op laag vuur staan.
  5. Laat heel even afkoelen en maak de appelmoes glad met aan staafmixer of prak het fijn met een vork.

Bewaar de appelmoes in een goed afgedichte pot maximaal 1 week in de koelkast. Je kunt deze ook invriezen. Dan is het maximaal 3 maanden houdbaar.

appelmoes maken | gezonde appelmoes | Puur Suzanne

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.