Zoete aardappelfrietjes, ik ben er dol op en maak ze ook daarom regelmatig. Maar wat is nou echt een lekkere dip bij de zoete aardappelfrietjes? Ikzelf vind avocado mayonaise erg lekker. Dit is gemakkelijk om zelf te maken. En de mayonaise die ik maak is zelfs 100% plantaardig en daarom ook geschikt voor veganisten.

De basis ingrediënten van deze mayonaise zijn namelijk avocado en koolzaadolie. De koolzaadolie die ik in deze mayonaise gebruik is van het merk Brassica. Het is een 100% pure olie op basis van koolzaad. Het is van goede kwaliteit door de koude persing van alléén de kern van koolzaad. Wist je dat koolzaad gewoon in Nederland groeit? Je kent vast wel de gele bloemen van de koolzaadplant. Hele velden staan er in het voorjaar vol mee. Echt prachtig om te zien. Daarnaast zijn bijen er dol op.

Koolzaadolie past goed in een gezonde levensstijl. De gezondheidsraad adviseert namelijk om boter en harde margarine te vervangen door zachte margarine en plantaardige oliën. Wat mij betreft een olie die onmisbaar is in de keuken. De koolzaadolie die ik gebruik, Brassica Veelzijdig, heeft bij koud gebruik een milde nootachtige smaak. Wanneer je het verhit is het smaakneutraal. Je kunt het gebruiken als dressing voor salades, maar je kunt er ook mee bakken Brassica olie is te koop bij verschillende supermarkten.

Recept: Avocado mayonaise 

Wat heb je nodig voor 2 porties avocado mayonaise?

Staafmixer

  • 1 avocado
  • 2 eetlepels Brassica Veelzijdig koolzaadolie
  • teentje knoflook
  • theelepel ahornsiroop
  • snufje peper
  • sap van een halve limoen

Hoe maak je deze mayonaise?

  1. Snijd de avocado in blokjes.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en maak het tot een glad geheel met een staafmixer.
  3. Voeg eventueel naar smaak nog wat peper toe.
  4. Zet de avocado mayonaise in de koelkast en maak ondertussen de zoete aardappelfrietjes.

Eet smakelijk!

Avocado mayonaise

Pin it!

Avocado mayonaise

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Brassica. Lees hier mijn disclaimer.

Bronnen: https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2015/11/04/richtlijnen-goede-voeding-2015

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)