Banaan-ei pannenkoeken zijn voor mij een echt weekend ontbijt. Deze pannenkoeken bestaan uit maar twee ingrediënten namelijk ei en banaan. Het recept is niet origineel en staat eigenlijk al vanaf het begin op mijn blog maar de foto’s waren echt om te huilen. Dus toen ik pas weer eens deze super simpele banaan-ei pannenkoekjes maakte besloot ik gelijk om nieuwe foto’s te maken. Ook is het zonde dat dit super simpele recept zo verstopt stond. Dus daarom vandaag even opnieuw aandacht voor de banaan ei pannenkoeken. Ook lekker om er een beetje boekweitmeel aan toe te voegen.
Liever pannenkoeken zonder ei? Ga dan voor deze heerlijke vegan volkoren pannenkoeken.
Recept: Banaan-ei pannenkoek
Wat heb je nodig voor 3 kleine banaan-ei pannenkoeken?
Een koekenpan
- 1 banaan
- 1 biologisch ei
- twee theelepels kaneel
- kokosolie of margarine om in te bakken
- ter garnering aardbeien en kokosrasp
Hoe maak je deze pannenkoekjes?
- Prak een banaan goed fijn op een bord met een vork. Kluts het ei in een kommetje. Voeg daar de geprakte banaan en 2 theelepels kaneel aan toe. Meng het tot een egale massa. Je beslag is nu klaar, je kan hier 3 pannenkoekjes mee bakken.
- Verhit een scheutje kokosolie in de koekenpan. Schep met een lepel het beslag in de koekenpan. Laat hem goed bakken, tot de bovenkant een beetje droog wordt. Nu kan je hem omscheppen met een spatel, en de ander kant bakken. Bak de pannenkoekjes tot ze mooi bruin zijn geworden. Je kunt ook bakring gebruiken. Hier giet je het beslag in en als het beslag een beetje gaar wordt haal je de ring weg. Zo krijg je mooie ronde pannenkoekjes.
- Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met aardbeien en kokosrasp of iets anders dat je lekker vindt. De pannenkoekjes zijn zoet genoeg maar toch vind ik ze ook erg lekker smaken met een beetje ahornsiroop.
Fijne zondag!
Wil je het nieuwe jaar goed beginnen? Bestel dan mijn nieuwste e-book: Eat Good, Feel Good met maar liefst 35 gezonde vegetarische recepten en een voedingsschema.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Ik vind ze zo lekker….soms met kaneel of cacao…een feestje op mijn bord….
Het is inderdaad echt een feestje op je bord met cacao ook erg lekker mmm
Toevallig! Ingrediënten liggen al klaar op het aanrecht om zo klaar te maken. Heerlijk! Ik maak ze met blauwe bessen.
Mmmmm lekker zeg!
Deze zijn inderdaad erg lekker
Ik heb net je site ontdekt, toen ik dit recept zag heb ik ze direct gemaakt om uit te proberen. Ze zijn heerlijk, iedereen zat te smullen zelfs mijn oudste zoon die echt geen banaan lust wij hebben ze als tussendoortje gegeten zonder iets erop.
Klinkt goed Bianca!
Wat een super leuke site. Ik ben zoveel mogelijk suikervrij aan het eten. Ontdek nu je site en dit recept ga ik zeker maken!
Dank je wel
Ik ga ze morgenochtend maken en ben enorm benieuwd. Ik heb je kaasstengels al gemaakt en vond ze echt superlekker. Met een beetje humus dip erbij erg fijne snack
Ikword ook heel blij van je site. Keep up the good work:):)
Dank je wel Marije voor je leuke reactie. Hopelijk hebben de pannenkoeken jou gesmaakt.
Zou dit ook mogelijk zijn met andere fuitsoorten? Bijvoorbeeld appel of peer? Leuk recept! Heerlijk!
Dit zou ik ook graag willen weten
Met banaan zijn ze in ieder geval heerlijk
Bij mij valt de pannenkoek uit elkaar. Wat ik ook doe. Krijg hem niet omgedraaid. Onderkant verbrand. Bovenkant Is zacht.
Wat doe ik verkeerd?? Wat ik ook doe lukt niet, snif.
Aaah wat balen. Gebruik je een goede pan? Het is sowieso belangrijk dat je voldoende olie gebruikt en het vuur niet te hoog zet.
Dit heb ik vaker gelezen, ook op andere sites. Het antwoord:
Probeer een soort drie-in-de-pan te maken. Dus de banaan pannenkoek is niet zo groot als een traditionele pannenkoek.
Ik mag geen granen,aardappelen en zuivel.Ben nu aan het zoeken naar ontbijt en diner recepten.De pannekoekjes met banaan lijken me heerlijk.
De pannenkoekjes zijn heerlijk! Aanrader dus.
Beste,
Kan ik deze pannenkoeken ook de avond ervoor bakken?
Alvast bedankt!
Ja hoor dat kan zeker. Al vind ik ze net gebakken het lekkerst :-)
Die gaan we proberen!
Vooral met aardbeien en kokosvlokjes!
Hoe verwarm jij een scheutje kokosolie? Klinkt alsof jouw kokosolie vloeibaar is.
In de zomer is kokosolie vloeibaar en in de winter niet ;-) Twee theelepels is meestal wel genoeg. Je kunt natuurijk ook prima voor een andere olie kiezen.
Hoi Suzanne,
Ik krijg het ook niet voor elkaar om ze om te draaien…., ondanks zeer goede pan en voldoende olie. Ik heb het ook al een keer met (plantaardige) boter geprobeerd, maar dat maakte niet uit. Het vuur staat laag… Zou het ‘m in de verhoudingen kunnen zitten?
De pannenkoekenfrutsels zijn overigens wel lekker ;)
Groet, Esther
Oooh wat balen zeg. Ik heb er nog een nieuwe versie op gemaakt. Ik voeg hier wat boekweitmeel aan toe misschien is dat de truc voor jou? https://www.puursuzanne.nl/recepten/glutenvrije-pannenkoeken
hoeveel gram zouden de 3 pannenkoekjes bij elkaar wegen?
ik zou zeggen weeg het op je weegschaal! Ik heb trouwens de pannenkoekjes al vaak gemaakt en zijn echt verrukkelijk!
Ik geloof dat de combinatie van kokos en banaan in de pannenkoeken erg lekker is. Zelf probeer ik ook graag nieuwe recepten uit en pannenkoeken zijn altijd een goed idee. Mijn kinderen zijn er dol op en willen deze het liefst elke dag eten.