Aardappels uit de oven, ik maak dit regelmatig. Het is een heerlijk bijgerecht. Ik eet deze het liefst gecombineerd met sperziebonen, champignonsaus en een vegan schnitzel. Ja, ook ik hou van heel simpel eten hoor. Het recept voor deze aardappels uit de oven staat al heel lang op de blog maar vond het de hoogste tijd voor nieuwe foto’s. Dus vandaar dat ik het recept weer even update. Het is ook echt een ideaal bijgerecht voor de feestdagen.
Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.
Recept: Aardappels uit de oven
Wat heb je nodig voor 2 personen?
oven, bakplaat of ovenschaal,
- 400 gram kriel aardappelen, in de schil
- 2 eetlepels tijm
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- olijfolie
- grof gemalen zeezout naar smaak
Hoe maak je het?
- Doe de aardappelen in een pan. Voeg er water bij en breng de aardappelen aan de kook. Ik zet altijd een kookwekker voor 15 minuten vanaf het moment dat ik het vuur aan zet.
- Giet de aardappelen af. Doe dit bij voorkeur een paar uur voordat je deze gaat eten.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aardappels in stukjes.
- Doe de gesneden aardappels in een grote mengkom. Besprenkel ze royaal met olijfolie. Bestrooi de aardappels vervolgens met knoflookpoeder en rozemarijn. Meng dit goed door elkaar.
- Doe de aardappels op een bakplaat. Zet de aardappels voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze goudbruin en krokant zijn, haal je ze uit de oven.
Suggestie: varieer met kruiden, voeg eventueel wat zout toe naar smaak.
Smullen maar!
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023