Vanaf dat ik mij kan herinneren heb ik een hekel aan gekookte aardappelen. Als ik deze zou moeten eten dan lukt het mij wel maar echt lekker vind ik het niet. Misschien omdat gekookte aardappelen vroeger wel een aantal keer per week op tafel stonden. Maar gebakken aardappels of aardappels uit de oven daar ben ik dol op. Heerlijk met een dikke klodder goede mayonaise. En het allerliefste eet ik er dan sperziebonen en een lekkere (vegetarische) burger bij.

Wat heb je nodig voor 2 personen? 

oven, bakplaat of ovenschaal,

  • +/- 200 gram kriel aardappelen in de schil
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • olijfolie
  • grof gemalen zeezout naar smaak

Hoe maak je het? 

  1. Doe de aardappelen in een pan. Voeg er water bij en breng de aardappelen aan de kook. Ik zet altijd een kookwekker voor 15 minuten vanaf het moment dat ik het vuur aan zet.
  2. Giet de aardappelen af. Doe dit bij voorkeur een paar uur voordat je deze gaat eten.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Snijd de aardappels in stukjes.
  5. Doe de gesneden aardappels in een grote mengkom. Besprenkel ze royaal met olijfolie. Bestrooi de aardappels vervolgens met knoflookpoeder, rozemarijn en zeezout. Meng dit goed door elkaar.
  6. Doe de aardappels op een bakplaat. Zet de aardappels voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze goudbruin en krokant zijn, haal je ze uit de oven.

Suggestie: varieer met kruiden

Smullen maar!

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)