Ik kreeg vorige week een doosje Opperdoezer Ronde opgestuurd. Dit is een  oer-Hollandse aardappel.

Traditioneel eet je deze aardappelen met een kommetje gesmolten roomboter. Maar ze zijn ook heel lekker op de BBQ. Ik maakte er heerlijke spiezen mee.
In Nederland vind je ruim 3.000 verkooppunten van de Opperdoezer Ronde. Er is dus altijd wel een supermarkt, groentewinkel of markt bij jou in de buurt die deze smaakvolle aardappel verkoopt.
Aardappelspies van de BBQ - vegan BBQ gerecht - aardappel www.puursuzanne.nl
Recept: Aardappelspies van de BBQ
Wat heb je nodig voor 6 spiezen?
  • 300 gram Opperdoezer Ronde
  • halve rode paprika
  • halve rode ui
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 eetlepel van je favoriete kruidenmix
Hoe maak je de spiezen?
  1. Rasp allereerst de aardappels schoon.
  2. Halveer de aardappelen en kook deze voor 15 minuten.
  3. Snijd de paprika en de rode ui in stukken.
  4. Laat de aardappelen afkoelen. En halveer deze nogmaals.
  5. Meng de aardappel  met 1 eetlepel olie en kruiden.
  6. Rijg de aardappelen, de paprika’s en rode ui om en om op een spies.
  7. Grill op de BBQ 5 tot 8 minuten.
Ik maakte al eerder een handig overzicht met vegan BBQ recepten.

Aardappelspies van de BBQ - vegan BBQ gerecht - aardappel www.puursuzanne.nl

Wil je aan de slag met een gezonde(re) levensstijl? En wil jij mij als voedingscoach? Bekijk dan hier de mogelijkheden.