Vandaag deel ik het recept voor gehakt notenbrood met jullie! Want terwijl Suzanne aan het genieten is van haar welverdiende vakantie, heb ik de eer om weer een gastblog op dit mooie foodblog te schrijven. Jaja, de alerte lezer heeft het al gezien: weer! Zo’n anderhalf jaar geleden deelde ik namelijk ook al een recept op deze pagina, die voor moccamousse.

Voor wie mij nog niet kent, ik ben Annemieke en ik blog op Eet het beter. Mijn passie is om beter eten aantrekkelijker te maken en op deze manier ziektes en kwaaltjes te voorkomen. Ik wil kinderen laten zien dat gezond niet altijd saai is, zodat de basis voor een betere leefstijl wordt gelegd. Jong geleerd is immers oud gedaan! Zelf ben ik moeder van 3 zonen (geboren in 2008, 2010 en 2015), ik heb een baan, ik studeer en ik heb eigenlijk te weinig tijd om alles te doen dat ik leuk vind.

Onderstaand gerecht voor gehakt notenbrood heeft als hoofdingrediënt wortels, iets dat je nauwelijks proeft. Het heeft zelfs veel weg van gehaktbrood (meatloaf), alleen dan geschikt voor vegetariërs. Zelf gebruik ik het wortelpulp uit de slowjuicer om dit brood te bakken, maar gehakte / geraspte wortelen gebruiken kan natuurlijk ook. Serveer het brood met een frisse, groene salade.

Recept: gehakt noten brood

Vegetarisch gehaktbrood met wortel en noten. Geschikt als diner, lunch of tussendoortje.

Benodigdheden

  • 180 gram amandelmeel of andere fijngehakte noten
  • 300 gram wortelen of wortelpulp uit de slowjuicer met een eetlepel olijfolie (= 1 bos bospenen zonder loof)
  • 10 stuks gedroogde tomaten (pot)
  • 2 rode uien
  • 4 eieren
  • 15 gram verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel geelwortel (kurkuma)
  • mespunt cayennepeper
  • Rasp of slow juicer
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Cakevorm
  • Olijfolie/boter om in te vetten of bakpapier

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 graden
  2. Hak de noten fijn en rasp de wortelen
  3. Meng de wortel in de keukenmachine met de gehakte noten / amandelmeel, uien, tomaten, knoflook, peterselie en de eieren en voeg op het laatst ook de specerijen toe
  4. Vet de bakvorm in of bedek hem met bakpapier
  5. Doe alle ingrediënten in de vorm
  6. Bak het ‘wortelbrood’ in ongeveer drie kwartier gaar
  7. Laat het afkoelen in de vorm om breken / scheuren te voorkomen

Eet smakelijk!

Bewaar het gehakt notenbrood in de koelkast. Ik bak regelmatig een broodje dat ik in plakken snijd en invries, zodat ik altijd een gezonde lunch voor het grijpen heb. Hopelijk genieten jullie net zo van dit hartige brood als wij doen!

Kom je eens een kijkje nemen op eethetbeter.nl of social media?

Liefs, Annemieke

 

 

eethetbeter.nl | Facebook | Instagram | Twitter | Google+ | Pinterest

 

Annemieke

Annemieke | Maakt gezond eten graag lekker en leuk voor kinderen | Moeder van drie zonen | Natuurvoedingsadviseur | Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning | Wil iedere dag een beetje beter worden |

Latest posts by Annemieke (see all)