Stoofperen in rode wijn horen bij deze tijd van het jaar. Het is echt makkelijk om te maken en het huis ruikt altijd zo lekker als er een pan met stoofperen op het vuur staat.

Dus bij deze hier mijn stoofperen recept. Stoofperen zijn een heerlijke bijgerecht maar ook lekker als toetje. Ik laat vandaag mijn basisrecept voor stoofperen zien. Ik maak stoofperen het allerliefst in rode wijn maar je zou de peren ook kunnen stoven in rode port. Wil je de peren niet in alcohol maken kies dan voor bessensap. Peren zijn ook heerlijk als nagerecht zeker in combinatie met vanille ijs.

Recept: Stoofperen in rode wijn zonder suiker

Wat heb je nodig voor stoofperen als bijgerecht voor 4 personen?

grote pan

  • 8 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 0,4 liter rode wijn
  • 3 steranijs
  • twee kruidnagels
  • twee kaneelstokken

Hoe maak je deze heerlijke peren?

  1. Schil de peren met een scherp mesje of een dunschiller. Snijd de peren in 4 stukken en haal het klokhuis eruit.
  2. Doe de peren in een ruime pan. Doe de wijn erbij en vul aan met water tot de peren net onder staan. Voeg anijssterren, de kaneelstokken en de kruidnagel toe aan de pan. Stoof nu de peren op 1,5 uur op laag vuur.
  3. Je kan de peren zowel koud als warm eten. Ik vind peertje koud erg lekker voor bij een toetje en warm smaakt het heerlijk bij een vleesgerecht. De peren kan je prima een dag van tevoren maken dat scheelt weer stress bij het kerstdiner. Je kunt de peren dan in een afgesloten schaal bewaren in de koelkast.

Waar eet jij stoofperen het liefst bij? En kies jij voor koude of warme peren?

Bekijk hier de andere kerstrecepten.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)