Vorig jaar deelde ik een recept voor pompoensoep. Als je goed kijkt zie je achter de soep mini quiches staan. Ik maakte de pompoensoep met vegetarische mini quiches voor mijn verjaardag. En ja de soep was een nieuw recept en moest dus snel op de foto voordat wij gingen eten. De quiches was ik vergeten te fotograferen. Nou dat heb ik geweten. Ik heb zoveel reacties gekregen. Mag ik het recept? Hoe maak je die quiches? Nu bijna een jaar later is het zover. Deze quiches zijn makkelijk en snel te maken. Ik vind ze warm het lekkerst maar de volgende dag kun je de quiches ook prima koud eten. Maar je kunt de quiches de volgende dag natuurlijk ook even opwarmen in de oven.
Wat heb je nodig voor 8 mini quiches?
een muffinblik of 8 muffinvormpjes
- 4 plakjes bladerdeeg (ik gebruik diepvries roomboter bladerdeeg uit de supermarkt)
- twee grote champignons
- twee bosuien
- peper
- 2 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 15 gram parmezaanse kaas
- olijfolie om in te bakken
Hoe maak je deze quiches?
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en zorg dat deze even kunnen ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bosuien en de champignons fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de champignons en de bosui ongeveer voor 5 minuten. Zorg ervoor dat de champignons mooi bruin gekleurd zijn. Breng op smaak met een beetje peper. Laat dit mengsel afkoelen.
- Breek de eieren in een grote kom en klop deze met een mixer voor zo’n twee minuten. Voeg de crème fraîche toe en klop dit door elkaar met een mixer voor 1 minuut. Roer het groentemengsel door het ei-mengsel heen en voeg daarna de parmezaanse kaas toe. Meng ook dit weer goed.
- Vet eventueel het muffinblik in met olie of boter. Bedek de muffin vormen met het bladerdeeg. Ik gebruik een half plakje per muffin. Schep het mengsel tot net onder de rand in de muffin vormen.
- Zet het muffinblik voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de quiches even afkoelen en smullen maar.
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Nieuw in de shop: Canvas shopper - 25/09/2023
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
Kan ik dit ook van te voren maken en ze even opwarmen?
Oh sorry, staat er al, dat het kan.