Elke maandag deel ik hier onder het mom van meatless monday vegetarische recepten. Ik deel dan een makkelijke recepten voor het avondeten. Maar eigenlijk is elk recept vanaf maart 2017 vegetarisch en soms zelfs veganistisch. In maart besloot ik te stoppen met vlees eten en dat beviel mij zo goed dat ik sindsdien geen vlees meer eet en dat mijn blog steeds voller komt te staan met heerlijke vegetarische en vegan recepten.
Vandaag deel ik recept voor vegetarische quiche met broccoli en champignons. Je kunt verschillende soorten champignons gebruiken. Ik gebruik in deze quiche kastanje champignons en oesterzwammen. Ik vind champignons de ideale vleesvervanger en gebruik deze daarom regelmatig in mijn recept. Ik strooi op de bodem van de quiche wat havermout zodat het havermout het vocht kan opnemen. Deze tip kwam ik tegen bij Reny van de blog Mind your feed.
Deze quiche is lekker om vanavond te eten met een kom soep of een salade. Maar kan zeker ook als lunch. Ik had nog een stuk over dus ik ga er vandaag heerlijk mee lunchen.
Wat heb je nodig voor deze vegetarische quiche (8 stukken) ?
springvorm van 21 cm
- 6 plakjes bladerdeeg
- een grote ui, fijngesneden
- 100 gram crème fraîche
- 300 gram broccoli roosjes
- 250 gram champignons of zwammen
- 4 eieren
- 100 gram parmezaanse kaas
- 20 gram pijnboompitten
- twee eetlepels havermout
- peper en gerookte paprika poeder naar smaak
Hoe maak je deze quiche?
- Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvorm in met boter of bekleed hem met bakpapier.
- Kook de broccoli beetgaar in een paar minuten. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
- Fruit de ui in een beetje olie in de koekenpan aan. Voeg de champignons toe samen met gerookte paprikapoeder en peper naar smaak. Bak de champignons en ui op hoog vuur totdat het vocht uit de champignons verdampt is. De champignons moeten mooi bruin zijn.
- Verwijder het folie aan de onderkant van het bladerdeeg en bekleed de springvorm met de plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed dicht. Verdeel de havermout over de bodem, gevolgd door het broccoli mengsel
- Klop de crème fraîche, eieren en de helft van de parmezaan los met een snufje peper. Giet het eimengsel over de groenten. Bestrooi met de overige parmezaan en verdeel de pijnboompitten over de quiche.
- Bak de quiche 40 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de quiche voor het eten iets afkoelen. Je kunt hem dan makkelijker snijden.
Geniet ervan!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
- Dadelrepen - 12/09/2023
Vandaag voor het eerst geprobeerd, echt een heerlijk gerecht!!!
Het was heerlijk! Ik voegde nog wel wat cashewnoten toe als extra vleesvervanger, dit maakte het helemaal af.
Klinkt goed zeg!