De feestdagen staan nu echt bijna voor de deur. Weet je al wat je op tafel gaat zetten? Staan er nog gezellige etentjes met familie of vrienden gepland? Krijg je een gast aan tafel die veganistisch eet? Hopelijk raak je daarvan niet direct in paniek. Er is echt meer dan alleen kalkoen dat je op tafel kunt zetten. Ik maakte deze bladerdeeghapjes met champignons deze zijn 100% plantaardig. Je kunt deze serveren als voorafje maar zijn ook heerlijk als hoofdgerecht. Serveer en er dan nog wat lekkere bijgerechten bij. En je hebt een volwaardige maaltijd. Ook handig als er mensen zijn die wel vlees willen eten dan maak je voor de vegetariërs / veganisten deze bladerdeeghapjes. En zet je voor de andere gasten wel kalkoen op tafel ;-).

Let wel op: dat het bladerdeeg vegan is. Ik weet dat de bladerdeeg van Koopmans en van Tante Fanny vegan zijn. Maar check altijd even de verpakking omdat soms de ingrediënten kunnen veranderen.

Meer vegan kerstinspiratie nodig?  Hou dan morgen mijn website in de gaten. Ik deel dan een compleet vegan menu samen met Suus van Food Bandits.

Recept: bladerdeeghapjes met champignons

Wat heb je nodig?

Een muffinblik

  • 400 gram kastanje champignons
  • 1 rode ui
  • 2 takjes tijm
  • twee eetlepels plantaardige room
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • olie om in te bakken
  • peper naar smaak
  • 8 plakjes bladerdeeg

Hoe maak je deze bladerdeeg hapjes?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Als je diepvries bladerdeeg gebruikt zorg dat je deze eerst even kort ontdooit.
  2. Snijd de champignons en de ui fijn.
  3. Zet een pan op het vuur en verhit hierin wat olie.
  4. Bak hierin de de ui voor zo’n 10 minuten en voeg de balsamico azijn toe.
  5. Doe nu de champignons erbij en bak dit voor zo’n 10 minuten. De champignons moeten goudbruin worden. Breng op smaak met peper.
  6. Giet het vocht van de champignons weg en meng de champignons met twee eetlepels plantaardige room.
  7. Druk de plakjes bladerdeeg in de muffinvormpjes. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Verdeel het champignon mengsel over de bladerdeeg.
  8. Snijd / knip de tijm fijn. En verdeel het over de bladerdeeghapjes.
  9. Je kunt de randjes eventueel nog insmeren met een beetje plantaardige melk. Zet de hapjes in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.

Op een smakelijk kerst!

Bladerdeeghapjes met champignons
Vegan Kerstmenu

Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur