Hoe staat het met je voorbereidingen voor de kerstdagen? Ik ben al druk bezig geweest in de keuken en heb daarom al een aantal lekker recepten voor jullie uitgewerkt. Vandaag een deel ik het recept voor blini’s met bieten en champignons. Inspiratie voor dit gerecht vond ik op de website van HelloFresh.

Ik maak in dit recept de blini’s zelf maar je kunt ook kant en klare blini’s kopen. Deze zijn te koop bij verschillende supermarkten. Vaak liggen deze bij het feestassortiment. Deze blini’s met bieten en champignons zijn zeer geschikt als voorgerecht maar ook erg lekker als borrelhapje.

Recept: Blini’s met bieten en champignons

Wat heb je nodig voor 4 personen (8 blini’s) ?

Een mixer, mengkom en 2 koekenpannen

  •     100 gram boekweitmeel
  •     1 ei
  •     125 ml (plantaardige) melk
  •     1 theelepel zout
  •     1 theelepel bakpoeder
  •     olie om in te bakken

Voor op de blini’s

  • 150 gram gekookte bietjes
  • 3 eetlepels ricotta
  • 250 gram kastanjechampignons
  • teentje knoflook
  • olie om in te bakken
  • peper naar smaak
  • een paar takjes bieslook

Hoe maak je de blini’s?

  1. Doe de melk in een maatbeker.
  2. Splits het ei. Doe het eiwit in de mengkom. Let erop dat je mengkom vetvrij is.  Het eigeel kan je bij de melk in de maatbeker doen.
  3. Klop het eiwit met de mixer op hoge snelheid. Na 3-4 minuten zie je stijve pieken ontstaan. En is het eiwit voldoende opgeklopt.
  4. Schep het eiwit even in een schaaltje.
  5. Doe het meel, het zout, bakpoeder, melk en het eigeel in de mengkom. En meng het deeg voor zo’n 1 minuut met de mixer. Gebruik hiervoor een lage snelheid. Als alles goed gemengd is schep je nu het eiwit met een spatel door het beslag.
  6. Verwarm een grote koekenpan op het vuur en schenk er een beetje olie in. Schep met een eetlepel het beslag in de pan. Je gebruikt 1 eetlepel per blini. Ik bak 4 blini’s er keer. Bak nu op middelhoog vuur de blini totdat er belletjes in het deeg ontstaan. Nu kun je de blini’s omdraaien en de andere kant bakken. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Wanneer de blini’s gaar en goudbruin zijn neem je deze uit de pan.
  7. Doe opnieuw wat olie in de pan en bak de volgende 4 blini’s.
  8. Meng de bietjes en de ricotta in een keukenmachine tot een grof mengsel. Breng op smaak met een beetje peper.
  9. Doe wat olie in een andere koekenpan en voeg de champignons en knoflook toe. Bak de champignons tot deze goudbruin zijn.
  10. Nu is het tijd om de blini’s te beleggen. Schep op elke blini een theelepel van het bietenmengsel, een paar champignons en wat fijngesneden bieslook.

Op een smakelijke kerst!

Blini lazyload's met bieten en champignons | kerst recept | vega borrelhapje | puur Suzanne

Bekijk hier de andere kerstrecepten en check op social media de #suzanneviertkerst voor meer inspiratie.

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)