Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Het is verstandig om alvast wat recepten te oefenen zodat je tijdens de kerstdagen zeker weet dat het recept niet kan mislukken. Dat scheelt een heleboel stress en weet je zeker dat jij jouw gasten iets lekkers voorschotelt.

Ik ben zelf ook alvast aan de slag gegaan met het voorgerecht voor het kerstdiner en kreeg daarbij hulp van de Kenwood Chef Titanium. 15 november ging ik met deze mooie keukenmachine van Kenwood aan de slag tijdens de Kenwood X-mas battle. Samen met Annemiek van Keukenliefde en Claartje van Foodness zit ik in team Comfort en gaan wij de strijd aan met team Healthy. Wij hebben een heerlijk driegangendiner gemaakt. En ik mocht het voorgerecht verzorgen. Ik heb gekozen voor blini’s met gerookte zalm en avocado mousse.

_mg_8919
_mg_9242

Voordat ik ging koken tijdens de Kenwood X-mas battle had ik natuurlijk thuis al wat geoefend. Ik wilde namelijk wel weten hoe ik het beste de keukenmachine kon gebruiken. Op het moment dat de Kenwood bezorgd werd deed ik echt een dansje door de woonkamer. Wat is het  een mooi apparaat. De Chef Titanium heeft een vermogen van 1500 watt. Hij wordt standaard geleverd met een 5-delige patisserie set en thermoresist blender van 1.6 liter inhoud. Ideaal om soepen mee te maken. En weet je waar ik eigenlijk nog het meest blij van word? De LED-verlichting in de mengkom. Ideaal als ik om 9 uur s ‘avonds bedenk dat ik nog een bananenbrood of cake wil bakken. Zo kan ik tenminste zien wat ik doe. Ik heb de Kenwood Chef Titanium nu 4 weken in huis en is nu al niet meer weg te denken uit mijn keuken. En ja mijn blini beslag is echt perfect geworden met behulp van de Chef Titanium. Jullie zijn natuurlijk heel nieuwsgierig hoe ik mijn blini’s heb gemaakt.

Wat heb je nodig voor 4 personen (8 blini’s) ?

Kenwood Chef Titanium, K-Klopper, Ballongarde, Foodprocessor accessoire

  •      100 gram boekweitmeel
  •      1 ei
  •      125 ml  (plantaardige) melk
  •      1 theelepel zout
  •      1 theelepel bakpoeder
  •      olie om in te bakken

Voor op de blini’s

  •     1 avocado
  •      sap van een halve limoen
  •     1 eetlepel mayonaise
  •     peper en zout naar smaak
  •     200 gram gerookte zalm
  •     een kleine rode ui, fijngesneden
  •      15 gram  verse bieslook, fijngesneden

Hoe maak je de blini’s?

  1. Doe de melk in een maatbeker.
  2. Splits het ei. Doe het eiwit in de mengkom van de Kenwood. Let erop dat je mengkom vetvrij is.  Het eigeel kan je bij de melk in de maatbeker doen.
  3. Klop het eiwit met de ballongarde op. Dit doe je door de Chef Titanium op  hoge snelheid te zetten. Na 3-4 minuten zie je stijve pieken ontstaan. En is het eiwit voldoende opgeklopt.
  4. Schep het eiwit even in een schaaltje. Verwijder de ballongarde en bevestig nu de K-klopper.
  5. Doe het meel, het zout, bakpoeder, melk en het eigeel in de mengkom.  En meng het deeg voor zo’n 1 minuut met de k-klopper. Gebruik hiervoor een lage snelheid. Als alles goed gemengd is schep je nu het eiwit met de spatel functie door het beslag.
  6. Verwarm een grote koekenpan op het vuur en schenk er een beetje olie in. Schep met een eetlepel het beslag in de pan. Je gebruikt 1 eetlepel per blini. Ik bak 4 blini’s er keer. Bak nu op middelhoog vuur de blini totdat er belletjes in het deeg ontstaan. Nu kun je de blini’s omdraaien en de andere kant bakken. Dit neemt slechts enkele minuten in beslag. Wanneer de blini’s gaar en goudbruin zijn neem je deze uit de pan.
  7. Doe opnieuw wat olie in de pan en bak de volgende 4 blini’s.
  8. Zet nu de foodprocessor op de keukenmachine. Doe hierin de avocado, de mayonaise, het sap van de limoen. Zet de foodprocessor aan  voor ongeveer 2 minuten zodat het een mooi egaal mengsel wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Nu is het tijd om de blini’s te gaan beleggen. Besmeer de blini’s met het avocado mengsel, leg er een plakje gerookte zalm op en garneer met rode ui en bieslook.

Op een smakelijke kerst !

blini's - www.puursuzanne.nl

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Kenwood. Lees hier mijn disclaimer

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's | groen is mijn favoriete kleur

Latest posts by Suzanne (see all)