Wat leuk dat ik een gastblog mag schrijven voor Puur Suzanne. Haar Food en Lifestyle blog schittert door gezonde recepten en prachtige foto’s. Wekelijks verschijnen hier nieuwe blogs zoals recepten, productreviews, een eetdagboek ter inspiratie of lifestyle artikelen.

Wie ben ik: Hanneke de Jonge, geboren en getogen in Barneveld (dat verklaart mijn voorliefde voor kip en eieren, haha). Mijn ouders hadden een restaurant waar alle kinderen al vroeg aan het werk gezet werden. Zo is mijn liefde voor lekker eten en drinken ontstaan. Ik blog hierover op Culinea.nl.

Wat 5 jaar geleden als grap/uitdaging is ontstaan, is nu een jaarlijks terugkerend ritueel. Wij eten namelijk heel de maand januari geen vis of vlees. Nu eten wij al regelmatig vegetarisch, maar niet elke dag. Het is voor mij een leuke uitdaging om elk jaar weer nieuwe vleesloze recepten te verzinnen die wij nog niet gegeten hebben. Creatief met groenten zeg maar. Alles zo vers mogelijk, geen pakjes en zakjes en met groenten van het seizoen. Ook is mijn streven om met mijn recepten de vleeseters te inspireren om eens een vleesloze dag in te lassen.

Voor Puur Suzanne schreef ik deze bloemkool curry met cavelo nero.

Deze heerlijke curry is lekker voor zowel vegetariërs als vleeseters. Als je wilt kan je eventueel nog kip, tofu, granen en/of rijst toevoegen. Ik heb er spelt bij gedaan, welke ik apart gekookt heb. Als je geen cavelo nero kunt vinden, kan je ook boerenkool kopen. Ik heb verse kurkuma gebruikt, maar je kunt ook gemalen kurkuma gebruiken in dit gerecht.

Wat heb je nodig voor 3/4 personen?

  • 2 el kokosolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 el gember, geraspt
  • 1 el verse kurkuma, geraspt
  • 1/2 rode peper, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 selderijstengels, in dunne plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el (palm)suiker
  • 1 bloemkool, roosjes ervan
  • 200 gram cavelo nero
  • peper en zout

Hoe maak je deze bloemkoolcurry?

  1. Verhit de kokosolie in een wok of pan. Voeg komijn-, korianderpoeder, gember, kurkuma en rode peper toe en bak dit 15 seconden. Voeg dan de gesnipperde ui en selderij toe en bak dit glazig.
  2. Giet het blikje tomatenblokjes, kokosmelk en suiker toe en breng aan de kook. Doe de bloemkoolroosjes en cavelo nero toe, leg een deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de bloemkool beetgaar geworden is.
  3. Proef of het genoeg op smaak is, voeg eventueel peper en/of zout toe.
  4. Serveer in een diep bord.

Eet smakelijk!

Volg Hanneke via Facebook | Instagram of haar blog 

Gastredacteur

Dit account wordt gebruikt door gastredacteurs. Deze mensen schrijven met veel plezier over een gezonde(re) en groene(re) levensstijl.

Latest posts by Gastredacteur (see all)