Bloemkool nasi?! Ja je leest het goed. In plaats van rijst gebruik ik fijngemalen bloemkool om deze nasi te maken. Weinig koolhydraten en erg gezond omdat je op een makkelijke manier heel veel groenten eet. De bloemkool kun je fijn malen in de keukenmachine maar is tegenwoordig ook kant en klaar te koop bij de Albert Heijn. Ik maak regelmatig gerechten op basis van deze bloemkoolrijst ook gebruik ik de fijngemalen bloemkool als vervanger van couscous.  Dit is een basisrecept voor bloemkool nasi. Je kunt hiermee eindeloos variëren. Ik at er dit keer wat cassave kroepoek bij maar ook lekker met wat pindasaus, een gebakken ei, vegetarische loempia’s of als je wel vlees eet wat gebakken kip. 

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?

  • 1 bloemkool
  • 1 wortel, fijn gesneden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • twee tenen knoflook
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • theelepel kurkuma
  • theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel gemberpoeder
  • peper naar smaak
  • scheutje soja saus
  • rijstolie

Hoe maak je deze bloemkool nasi?

  1. Maal in de keukenmachine de bloemkool (roosjes maar ook de stronk) tot korrels. Zorg dat het niet te fijn wordt want dat wordt het papperig.
  2. Zet een wok op het vuur en doe daarin een flinke scheut olie. Fruit hierin de ui met de knoflook aan. Voeg nu de kruiden (paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma) toe en bak even mee.
  3. Voeg daarna de sojasaus toe en breng op smaak met peper. Roer alles goed door elkaar en voeg nu de prei en de wortel toe en bak dit voor zo’n twee minuten mee.
  4. Nu is het tijd om de bloemkool toe te voegen. Roerbak dit voor zo’n 3-4 minuten totdat alles goed warm is.

Eet smakelijk!

bloemkool nasi - www.puursuzanne.nl

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)