Zelfgemaakte soep is zoveel lekkerder dan uit een pakje. Ik maak regelmatig soep van de groenten uit het seizoen.  En dat is op dit moment bloemkool. Het is een heerlijke groente in curry’s maar ook een perfecte basis voor een romige soep.

Deze soep kun je ook prima invriezen zodat je op de dagen dat je geen zin hebt om te koken toch een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Deze soep is erg lekker met zelfgemaakte croutons 

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met de vegan recepten die gratis toegankelijk zijn? Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: bloemkoolsoep

Wat heb je nodig voor 6 personen?

een soeppan, staafmixer

  • een ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, heel fijn gesneden
  • 1 grote bloemkool, in stukken gesneden
  • een liter water
  • 200 ml plantaardige room (ik gebruik zelf Oatly haverroom te koop bij o.a AH)
  • 2 groenten bouillonblokjes (zonder gist te koop bij de natuurwinkel)
  • peper
  • olijfolie

Hoe maak je de bloemkoolsoep?

  1. Verhit in de soeppan een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de ui samen met de knoflook totdat de ui er glazig uit ziet.
  2. Doe de bloemkool erbij. Bak dit heel even kort mee. Giet het water in de pan. De bloemkool moet net onder staan. Voeg de bouillonblokjes toe. Breng het water aan de kook. Zet het vuur laag als het water aan de kook is. Laat het zo’n tien minuten koken.
  3. Pureer de soep met een staafmixer tot een egale gladde massa. Voeg nu de plantaardige room toe. Roer het goed door en warm het nog kort even op. Breng op smaak met peper.
  4. Schep de soep in soepkommen. En garneer met wat fijn gesneden bosui of bieslook.

EET SMAKELIJK!

Bloemkoolsoep - www.puursuzanne.nl

Bloemkoolsoep

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)