Mmmmm pannenkoeken. Wie is er niet dol op? Ik vind het heerlijk om pannenkoeken zelf te bakken. Ik bak pannenkoeken regelmatig met volkoren meel maar het is erg lekker om het te bakken met boekweitmeel.

Boekweit bevat veel, magnesium, fosfor, ijzer, zink, koper en vitamine B. Boekweitmeel is daarom een gezond alternatief voor tarwemeel. Veel mensen denken dat boekweit een graan is maar het is een zaad. Het is daarom zeer geschikt voor mensen die glutenvrij eten. Boekweitmeel is in de meeste supermarkten verkrijgbaar. Vaak vind je het in het glutenvrije of biologische schap

Recept: Hartige boekweitpannenkoeken

Wat heb je nodig voor 5 grote of 6 kleine hartige pannenkoeken?

Koekenpan, beslagkom

  • 125 gram boekweitmeel
  • 325 milliliter sojamelk
  • 1 flax egg 
  • eventueel een snufje zout
  • olie om in te bakken

Hoe maak je ze?

  1. Mix alle ingrediënten behalve de olie in een beslagkom.
  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Als de pan goed heet is doe het beslag in de pan.  (Ongeveer 1 soeplepel per pannenkoek).
  3. Bak de pannenkoeken aan beide zijden goed bruin.
  4. Je kunt ze nu gaan beleggen met wat je maar lekker vindt!

 

Een heerlijke combi is: de pannenkoek besmeren met humus, eroverheen wat gebakken ui en champignons, daarop rucola met cherrytomaatjes en als laatste wat gebakken vega kip in reepjes erop.

Zoete boekweitpannenkoeken

Je kan met boekweit ook hele lekker zoete pannenkoeken maken. Ik vind deze perfect voor het ontbijt als ik daarna ga sporten. Deze pannenkoeken zorgen ervoor dat ik lang vol zit en flink wat brandstof heb voor mijn fietsritje.

Wat heb je nodig voor 5 grote of 6 kleine zoete  pannenkoeken?

Koekenpan, beslagkom

  • 125 gram boekweitmeel
  • 325 milliliter sojamelk
  • 1 flax egg 
  • 2 eetlepels rauwe cacao poeder
  • scheut ahornsiroop of  2 theelepels palmsuiker
  • kokosolie om in te bakken

 Ter garnering:

  • aardbeien
  • banaan in stukjes
  • ahornsiroop
  • geschaafde amandelen

Hoe maak je ze?

  1. Mix alle ingrediënten behalve de kokosolie in een beslagkom.
  2. Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Als de pan goed heet is doe het beslag in de pan.  (Ongeveer 1 soeplepel per pannenkoek).
  3. Bak de pannenkoeken aan beide zijden goed bruin.
  4. Je kunt ze nu gaan beleggen met de aardbeien, banaan, amandelen en ahornsiroop.

Waarmee beleg jij een pannenkoek het liefst ?

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Latest posts by Suzanne (see all)