Van 2 t/m 10 mei vindt de voorjaarseditie van de Fairtrade Week plaats. Deze week wordt er extra aandacht gevraagd voor Fairtrade producten door de Stichting Max Havelaar. Koop jij weleens Fairtrade producten? Als je vaker kiest voor Fairtrade draag je bij aan een betere en mooiere wereld. Mijn favoriete koffiemerk is Café Intención, ook zij doen mee, deze koffie is naast Fairtrade ook biologisch.

De koffiebonen worden gebrand door koffiebranderij J.J. Darboven. Een familiebedrijf met ruim 150 jaar ervaring in het branden van koffie. Café Intención is verkrijgbaar in filterkoffie, koffiebonen mild en espressobonen krachtig. Deze koffie is te koop bij diverse supermarkten o.a.: Albert Heijn, Jumbo, Deen, en Deka. Je herkent de koffie aan de gele verpakking.

Ik vind het belangrijk dat koffie met liefde is gemaakt, met aandacht voor mens en natuur. Ik wil dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun koffiebonen. Een kopje koffie smaakt toch minder lekker als je zou weten dat de koffieboeren worden onderbetaald en geen geld hebben om te investeren in hun bedrijf.

Steun elkaar

Samen komen we deze uitdagende tijd door. Vandaar ook een oproep aan jou, om waar mogelijk in deze periode ook voor Fairtrade producten te kiezen. In de Fairtrade Week zetten veel supermarkten hun Fairtrade producten in het zonnetje.

En nu genoeg gekletst. Nu snel naar het recept voor pannenkoeken met koffieroom. Echt een heerlijk en feestelijk ontbijt.

Recept: Boekweit pannenkoeken met koffieroom

Wat heb je nodig voor 5 pannenkoeken?

  • flax egg 
  • 125 gram boekweitmeel
  • 325 milliliter sojamelk
  • eetlepel bakpoeder
  • theelepel vanillepoeder
  • olie of margarine om in te bakken
  • 2 appels
  • 3 eetlepels rozijnen
  • kaneel naar smaak

Koffieroom

  • 1 espresso gemaakt van Café Intención
  • Ahornsiroop naar smaak
  • 1 zakje klopfix
  • 200 gram zijden tofu (plantaardige room kan ook)

Hoe maak je de pannenkoeken?

  1. Zet allereerst een kopje espresso en laat deze afkoelen.
  2. Maak nu het flax egg. Meng 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water.
  3. Snijd de appels in plakjes.
  4. Maak nu de koffieroom. Klop de zijden tofu met een mixer tot een glad mengsel. Voeg nu de espresso en de klopfix toe en mix dit goed door elkaar. Voeg naar smaak ahornsiroop toe.
  5. Meng de boekweitmeel met de vanillepoeder en het bakpoeder. Meng de sojamelk en het flax egg erdoor heen. Is het beslag te dik? Voeg dan wat extra sojamelk toe.
  6. Verhit wat olie in een koekenpan. Als de pan goed heet is doe het beslag in de pan. Voeg nu de stukjes appel en de rozijnen toe. Strooi de kaneel erover.
  7. Bak de pannenkoeken aan beide zijden goed bruin. Het mogen wat dikkere pannenkoeken worden.
  8. Serveer de pannenkoeken met koffieroom.

Eet smakelijk!

Boekweitpannenkoeken - pancakes - vegan pancakes - plantbased - www.puursuzanne.nl

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Café Intención. Lees hier mijn disclaimer.

Latest posts by Suzanne (see all)