De recepten, of nouja het enige lekkere recept dat ik ken met tofu voor op brood is scambled tofu. Maar vanaf vandaag is dat anders. Afgelopen zondag doken Yvonne en ik de keuken in om te experimenteren met tofu. We maakte dit keer een lunchgerecht, een boterham met smoked tofu met daaronder een boerenkool pesto. Beide waren wij blij verrast hoe lekker deze combinatie van smaken is en dat niet alleen het is ook nog eens heel voedzaam.
Recept: Boterham met smoked tofu
Boterham met smoked tofu
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie om in te bakken
- 4 volkoren boterhammen
- 375 gram tofu
- 4 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel pittige paprikapoeder
- 1 snufje zout
- 100 gram gesneden ijsbergsla
Boerenkoolpesto
- 50 gram gesneden boerenkool (eventueel diepvries)
- 50 gram ongebrande cashewnoten
- scheutje olijfolie
- half sjalotje fijngesneden
Instructies
- Snijd de tofu in plakken.
- Meng in de kom de ketjap manis met de kruiden.
- Dip de plakken tofu in het ketjap manis mengsel.
- Verhit de olie in de pan.
- Bak hier op een laag vuur de tofu plakken ca. 6 minuten goudbruin.
- Hak de cashewnoten in een blender of een hakmachine fijn.
- Voeg hier de boerenkool, sjalot en olie aan toe.
- Zorg dat het een smeuïg geheel wordt.
- Besmeer de boterham met de boerenkool pesto.
- Garneer hier de ijsbergsla op en leg hier bovenop de plakken tofu.
Smakelijk!
Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update.
Laatste berichten van Ellen (alles zien)
- Pasta met spruitjes en vegan spekjes - 02/03/2023
- Vegan pesto brood - 27/11/2022
- Roomkaas van cashewnoten - 25/10/2021