Tijdens een yogavakantie jaren geleden. Kreeg ik na het eten heerlijke zelfgemaakte bounty’s. Het waren niet echt van die candy bars maar blokjes met 3 laagjes. Het onderste laagje bestond uit noten en dadels, de tweede laag uit kokos en de laatste laag was chocolade. Echt een heerlijke combinatie en zeker tijdens een stilte weekend smaakt het eten nog veel lekkerder. Deze bounty bites bleven maar in mijn hoofd spoken. Het enige wat ik hier aan kon doen is deze bounty bites zelf maken. En uiteraard deel ik het recept ook graag met jullie.

Vind je het leuk wat wij doen? En ben je blij met dit recept. Weet dat je ons kan supporten via een kleine donatie. Hiermee zorgen we ervoor dat dat de recepten op Puur Suzanne altijd gratis toegankelijk zullen blijven voor iedereen.

Recept: bounty bites

Wat heb je nodig voor 16 bounty bites?

een siliconen bakvorm met blokjes of reepjes.  Ik heb er eentje van de Xenos met 16 vierkantjes

  • 35 gram hazelnoten
  • 35 gram amandelen
  • 10 pitloze dadels
  • 2 eetlepels kokosolie (vooraf even smelten)
  • 50 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel dadelstroop of andere zoetstof
  •  100 gram pure chocolade (minimaal 75% cacao)

Hoe maak je deze bounty bites?

  1. Doe de noten samen met de dadels en 1 eetlepel kokosolie in de keukenmachine en maal het fijn tot het een korrelig deeg wordt. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn. Verdeel het mengsel over de blokjes. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel zodat het een stevige bodem wordt.
  2. Nu is het tijd voor laag 2. Meng de kokosolie samen met de kokosrasp en de zoetstof. Verdeel dit mengsel over de dadelbodem heen en druk ook dit goed aan.
  3. En nu is het tijd voor de chocolade laag. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel het over de blokjes met een theelepel.  Doe de vorm in de diepvries en laat het ongeveer 2 uur staan. Het is even geduld hebben maar dan heb je ook wat. Bewaar de bites daarna in de koelkast.
Enjoy!

bounty bites - www.puursuzanne.nl

bounty bites - www.puursuzanne.nl

Op zoek naar meer vegan recepten? Bestel hier mijn boek met meer dan 70 makkelijke en gezonde plantaardige recepten.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)