In maart ben ik gestopt met vlees eten en sindsdien is mijn interesse in plantaardig eten ook steeds groter geworden. Ik vind het leuk om te experimenteren met plantaardige recepten en wil jullie laten zien dat plantaardig eten heel lekker is. En nee, ik wil jullie niet overtuigen om alleen nog maar plantaardig te eten. Ik doe dat zelf ook (nog) niet . Het is een keuze die je vanuit jezelf moet maken. Ik werd daarom ook heel enthousiast van het boek Easy Vegan. Dit boek legt je ook geen vegan lifestyle op maar wil je vooral inspireren met lekker eten en makkelijke recepten.

In Easy Vegan laat Sanne van Rooij van Living the Green Life je zien hoe je met een plantaardig lifestyle altijd lekker en gezond kunt eten, waar, met wie of hoe druk je ook bent. Dit kookboek bevat makkelijke recepten voor ontbijt, lunch en diner. Er staan heerlijke tussendoortjes in en ook recepten voor feestjes. Sanne laat zien dat vegan eten zeker niet saai is. De foto’s in dit boek zijn trouwens echt prachtig. Heel jammer dat er niet bij elk recept een foto te vinden is. Een foto verleidt mij namelijk altijd tot het maken van een gerecht. Het recept dat ik het eerste maakte uit het boek Easy Vegan was de bounty taart. En deze is zo ontzettend lekker! Ik deel daarom vandaag met heel veel plezier het recept met jullie.

Wat heb je nodig voor een 1 vegan bounty taart (zo’n 10 stukken)?

een springvorm (20cm)

 • 200 gram medjoul dadels
 • 125 gram walnoten
 • 125 gram kokosrasp
 • 125 gram cashewnoten
 • 400 ml volle kokosmelk
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • 150 gram pure chocolade (70% cacao)

Hoe maak je deze bounty taart?

 1. Bekleed de springvorm met bakpapier. Doe de dadels, walnoten en 75 gram kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt. Druk dit met de achterkant van een lepel in de taartvorm en zet in de koelkast.
 2. Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe deze, samen met 200 ml kokosmelk, kokosolie, de overige 50 gram kokosrasp en ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de kokostaart en zet weer terug in de koelkast.
 3. Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de stukjes chocolade en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet deze een nachtje in de koelkast.

Smullen maar!

Volg je Puur Suzanne al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Laatste berichten van Suzanne (alles zien)