Een echte ontbijtlover ben ik, maar dat wist je vast al. Zeker op zondag, dan maak ik uitgebreid ontbijt. Voorheen deed ik dat maar al te graag in bed, tegenwoordig zit ik vaker aan de eetkamer tafel. Muziekje aan. Kop koffie er bij. Heerlijk vind ik dat. Het liefste maak ik oreobroodjes, maar sinds een tijd maak ik daar een mooiere en nog lekkerdere variant op. Namelijk brioches met oreo en blueberry jam. En neem maar van mij aan, hier ga je harten mee stelen op de zondagochtend.

Wat heb je nodig voor 3 brioches?

  • 1 rol mini lactosevrij croissant deeg (te vinden in het koelvak van de supermarkt)
  • 3 oreo koekjes
  • 2 eetlepels bosbessenjam
  • 1 vel bakpapier

Hoe maak je deze brioches?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg het bakpapier op de bakplaat.
  3. Rol het croissant deeg uit op de bakplaat en verdeel het in drie gelijke stukken.
  4. Bestrijk het deeg dun met de jam.
  5. Verkruimel een koekje in de lengte over het deeg.
  6. Rol het deeg in de lengte op en snij deze in de lengte door, laat het uiteinde aan elkaar zitten.
  7. Vlecht deze in elkaar, dit doe door het deeg een beetje open te leggen, zodat de jam en oreo koekjes zichtbaar zijn.
  8. Leg nu het linkerdeel over het rechterdeel en andersom. Ga door tot het einde.
  9. Maak er een achtje van, dit doe je door de onderzijde naar de midden te draaien en de bovenzijde ook naar het midden te draaien.
  10. Bak de brioches in z’n 15 minuten af.

Eet smakelijk!

Wil je mijn recepten en artikelen in jouw mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse update

social
Laatste berichten van Yvonne (alles zien)