Januari is dé maand dat iedereen altijd weer gezond gaat eten. Ik trap het nieuwe jaar in ieder geval goed af met een lekkere groene soep met verschillende soorten groenten. Perfect als lunch of als voorgerecht. Ook erg lekker om er wat geroosterde kikkererwten ter garnering op te doen. Een echte energieboost voor een goed begin van het nieuwe jaar.
Eat Good, Feel Good
Wil je nog meer inspiratie om het jaar vol energie te beginnen? Meld je dan nu aan voor de Eat Good, Feel Good Challenge!
Bij deelname aan de challenge krijg je een e-book boordevol gezonde recepten, inclusief een voedingsschema voor 14 dagen. Alle recepten zijn gemaakt door Zonderzooi en Puur Suzanne. De recepten zijn vegetarisch, gezond en makkelijk om te maken. Verder bevat het voedingsschema een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Het e-book bevat veel verschillende recepten, van gezonde pizza’s tot stampot en soepen. Daarnaast bevat het ook heerlijke zoete recepten, zoals havermoutmuffins en snicker-dadels. Genoeg inspiratie dus om twee weken lang gezond, lekker en gevarieerd te eten! Zonder er bij na te hoeven denken.
Coaching via de Facebookgroep
Tijdens de challenge kan je ook deelnemen aan de Eat Good, Feel Good Facebookgroep. Hierbij motiveren we elkaar, delen we onze tips en kan je al je vragen kwijt. Zo kan jij die twee weken gemakkelijk volhouden! Dalí en ik helpen je graag en staan tijdens de challenge elke dag voor je klaar.
Doe je mee?
Recept: Broccolisoep met komkommer
Wat heb je nodig voor een pan soep voor 2 personen?
soeppan en staafmixer (blender kan eventueel ook)
- 0,6 liter water
- 1 ui, grof gesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 stronk broccoli, in stukken
- flinke hand rucola
- 1/2 komkommer, geschild
- sap van een halve citroen
- kleine avocado, zonder schil
- zeezout
- peper
Hoe maak je deze soep?
- Doe wat olijfolie in de soeppan. Fruit hierin de knoflook en de ui.
- Doe het water erbij in de pan, doe hierin de stukken broccoli. Breng het water op smaak met peper en zout.
- Breng het water aan de kook en doe dan de deksel op de pan. Laat het voor 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer de broccoli met de staafmixer. Als het een gladde massa is voeg je de rucola, de avocado, de komkommer en het citroensap. Pureer het daarna nogmaals.
- Voeg eventueel nog wat peper toe als je de soep te flauw vindt.
Eet smakelijk!
Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Nieuw in de shop: Canvas shopper - 25/09/2023
- Vegan kwarktaart - 19/09/2023
- Salade met bloemkool en linzen - 14/09/2023
Mmm, lijkt me een heerlijk soepje. Echt een groente boost!
Hij smaakt ook echt lekker en inderdaad echt een groene boost. Je krijgt in 1 keer veel vitamines binnen!
Ziet er heerlijk uit! Echt een vitamineboost, deze ga ik ook zeker maken!!
Het blijft een fijn boek van Amber. Het is echt een prima soep en je krijgt zo aardig wat vitamines naar binnen, het is echt een boost.
Groetjes, Suzanne
Suikervrij gaat echt heel prima. Eerst even wennen en wat afkickverschijnselen, maar nu is goed vol te houden. Het voelt ook echt super fijn :)
past prima in mijn koolhydratenarme dieet! ga ik zeker proberen!! heb wel behoefte aan een vitamineboost! wat een mooie knalkleur ook…
Mooie groene soep inderdaad, hij geeft je echt een flinke boost. Groetjes, Suzanne
Lekkere soep. Gaan we zeker meer eten.
Gr. Joke
Ik vries regelmatig soep in. Ik maak altijd een grote pan en die eet je met zijn tweeën nooit leeg. Door het invriezen en opnieuw verwarmen zal het wel vitamines verliezen.
heel lekker, kun je dit soepje invriezen?
ja hoor dat gaat prima.