Januari is dé maand dat iedereen altijd weer gezond gaat eten.  Ik trap het nieuwe jaar in ieder geval goed af met een lekkere groene soep met verschillende soorten groenten. Perfect als lunch of als voorgerecht. Ook erg lekker om er wat geroosterde kikkererwten ter garnering op te doen. Een echte energieboost voor een goed begin van het nieuwe jaar.

Eat Good, Feel Good

Wil je nog meer inspiratie om het jaar vol energie te beginnen? Meld je dan nu aan voor de Eat Good, Feel Good Challenge!

Bij deelname aan de challenge krijg je een e-book boordevol gezonde recepten, inclusief een voedingsschema voor 14 dagen. Alle recepten zijn gemaakt door Zonderzooi en Puur Suzanne. De recepten zijn vegetarisch, gezond en makkelijk om te maken. Verder bevat het voedingsschema een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Het e-book bevat veel verschillende recepten, van gezonde pizza’s tot stampot en soepen. Daarnaast bevat het ook heerlijke zoete recepten, zoals havermoutmuffins en snicker-dadels. Genoeg inspiratie dus om twee weken lang gezond, lekker en gevarieerd te eten! Zonder er bij na te hoeven denken.

Coaching via de Facebookgroep

Tijdens de challenge kan je ook deelnemen aan de Eat Good, Feel Good Facebookgroep. Hierbij motiveren we elkaar, delen we onze tips en kan je al je vragen kwijt. Zo kan jij die twee weken gemakkelijk volhouden! Dalí en ik helpen je graag en staan tijdens de challenge elke dag voor je klaar.

Doe je mee?

Recept: Broccolisoep met komkommer

Wat heb je nodig voor een pan soep voor 2 personen?

soeppan en staafmixer (blender kan eventueel ook)

  • 0,6 liter water
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 stronk broccoli, in stukken
  • flinke hand rucola
  • 1/2 komkommer, geschild
  • sap van een halve citroen
  • kleine avocado, zonder schil
  • zeezout
  • peper

Hoe maak je deze soep?

  1. Doe wat olijfolie in de soeppan. Fruit hierin de knoflook en de ui.
  2. Doe het water erbij in de pan, doe hierin de stukken broccoli. Breng het water op smaak met peper en zout.
  3. Breng het water aan de kook en doe dan de deksel op de pan. Laat het voor 5 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Pureer de broccoli met de staafmixer. Als het een gladde massa is voeg je de rucola, de avocado, de komkommer en het citroensap. Pureer het daarna nogmaals.
  5. Voeg eventueel nog wat peper toe als je de soep te flauw vindt.

Eet smakelijk!

https://www.puursuzanne.nl/recepten/brocollisoep-met-komkommer

Volg je mij al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

↠ Hoofdredacteur & voedingscoach
↠ Receptontwikkelaar
↠ Save water, eat plants 💚
↠ Deelt met liefde vega(n) recepten

Latest posts by Suzanne (see all)