Ik hoop dat de titel je niet afschrikt maar in deze brownies zitten inderdaad zwarte bonen. Deze brownies zijn zo lekker. Vorige was maand was ik bij de super toffe foodfotografie workshop van Food Bandits. Naast dat wij leerden om prachtige foto’s te maken (ik moet nog veel oefenen)kregen wij heerlijk te eten. En daar proefde ik voor het eerst brownie met zwarte bonen en oooh wat was die lekker zeg. Ik was echt verrast dat hier zwarte bonen in zitten, dit proef je namelijk echt niet.

Suus van Food Bandits tipte mij dat het recept op hun blog stond. Ik ben dol op chocolade dus moest echt met dit recept aan de slag. In het orginele recept wordt er gebruikt gemaakt van amandelmeel en walnoten. Ik heb dit niet gebruikt omdat ik er graag een notenvrij recept van wilde maken omdat ik deze brownie ging trakteren aan iemand met een notenallergie.

Wat heb je nodig voor deze lekkere brownie?

een brownie blik, bakpapier

  • een blik zwarte bonen van 400 gram, uitlek gewicht 240 gram *
  • 3 eieren
  • 100 gram havermout
  • 80 gram palmsuiker
  • 80 ml koffie
  • 1 theelepel vanillepoeder of merg van een vanillestokje
  • theelepel kaneel
  • 4 eetlepels cacao
  • snuf zout
  • 240 ml kokosolie (gesmolten)
  • vulling: 1 eetlepel cacao nibs (stukjes rauwe cacao), je zou ook walnoten, hazelnoten of stukjes pure chocolade kunnen toevoegen.
  • 1 eetlepel kokosrasp ter garnering

* Ik gebruik inderdaad bonen uit blik. Je zou ook de bonen zelf kunnen voorkoken maar dat vind ik zelf teveel gedoe en ga dan graag voor de makkelijkere versie.

Hoe maak je de brownie?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie. Ik doe dit altijd door de kokosolie in een vuurvaste beker te doen. En deze in een steelpan met water te zetten om laag vuur. Laat daarna afkoelen.
  3. Spoel de zwarte bonen af met koud water.
  4. Meng in een keukenmachine allereerst de havermout tot meel. Doe daarna de bonen erbij en meng dit door elkaar. Voeg nu de cacao, palmsuiker, koffie, vanille, kaneel, zout en de eieren toe. Meng het tot een egale massa.Voeg de afgekoelde kokosolie toe en meng nog een keer goed.
  5. Roer nu de cacao nibs door het beslag (of iets anders voor de vulling)
  6. Giet het beslag in het bakblik. Bak de brownie 25-30 minuten in de oven op 180 graden. Strooi daarna de kokosrasp eroverheen.

Mmmmmm smullen maar!

Maak je dit recept? Deel het dan met de hastag #puursuzanne op social media. Vind ik heel leuk!

brownies met zwarte bonen - www.puursuzanne.nl

brownies met zwarte bonen - www.puursuzanne.nl

Volg mij al via Facebook & Instagram? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.

Suzanne

Eigenaar van deze blog
Houdt van: goed & lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)