De geur van verse wafels. Mmm. Maar zoals jullie vast wel weten, kan ik niet zo goed tegen zuivel. Dus dacht ik dat moet toch ook gewoon lactosevrij kunnen. Verschillende wafel recepten testte ik uit en de meeste mislukte. Het beslag droop uit mijn wafelijzer of het leek net of ik op een stuk kauwgom aan het kauwen was. Maar na een aantal pogingen is het toch gelukt. Heerlijk als ontbijt op de vroege zondagmorgen. Alhoewel de wafels op een andere dag of tijdstip vast ook heerlijk zijn.

Recept: Brusselse wafels met ijs

Wat heb je nodig voor vier wafels?

  • 3 eetlepels kokosolie
  • 125 ml kokosmelk (go tan deze is namelijk zonder toevoegingen)
  • 1 ei
  • 110 gram speltmeel
  • scheutje honing

Garnering

  • een bolletje (lactose) vanille ijs
  • handje blauwe bessen
  • kaneel

Hoe maak je deze wafels?

  1. Verwarm de wafelijzer voor.
  2. Verhit de kokosolie in de pan.
  3. Meng de speltmeel, ei, honing, kokosmelk en kokosolie in een kom stevig door met een garde tot een egale massa.
  4. Schep ander halve eetlepel (dat is genoeg voor een wafel) in het middel van de wafelvorm
  5. Laat de wafel ca. 5 minuten garen tot dat die goudbruin is.
  6. Garneer de wafels met een bolletje ijs, de blauwe bessen en bestrooi het met een klein beetje kaneel.

 Mmm smullen maar!

Maak je dit recept? Deel het dan met #puursuzanne op Instagram.

Brusselse wafels - www.puursuzanne.nl

Volg je Puur Suzanne al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien

1
social

Yvonne

30 | Houdt van natuurlijk licht fotografie, het buitenleven, muziek, ontbijt op bed | lactoseintolerant | één persoons maaltijden
social

Latest posts by Yvonne (see all)