Zoals de meeste van jullie weten ben ik een echte snoepkont en bak ik graag cake. Ik bak dan wel wat gezondere varianten zodat het voedzamer is maar toch ;-) Woensdag ging ik voor de tweede keer aan de slag met een kokosmeel. Ja, inderdaad voor de tweede keer want kokosmeel is nou niet het ideale meel om mee te experimenteren. Ik deelde een foto van deze lekkere cake op basis van kokosmeel met blauwe bessen op Facebook. Ik typte daarbij: Like als je het recept wilt. Nou de likes stroomde binnen dus op jullie verzoek het recept voor de cake met kokosmeel en blauwe bessen.

Let op: Kokosmeel is echt heel iets anders dan speltmeel, amandelmeel en boekweitmeel. Je kunt het echt niet 1 op 1 vervangen omdat kokosmeel veel meer vocht op neemt. Ook raad ik je aan om de cake te bakken in een blik met daarin bakpapier anders gaat het echt aan de bodem plakken (en ja dit weet ik uit ervaring). Kokosmeel koop je bij de biologische supermarkt of kun je online
hier vinden.

Wat heb je nodig?

cakeblik,bakpapier, twee kommen en een handmixer

  • 65 gram kokosmeel(echt meel en geen snippers)
  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels kokosolie
  • sap van een halve citroen
  • theelepel vanillepoeder of merg van een vanille stokje
  • snufje zout
  • theelepel baking soda
  • 100 gram blauwe bessen (ik gebruik diepvries blauwe bessen)

Hoe maak je deze lekkere cake?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed het cakeblik met bakpapier. (Echt doen! En niet zo eigenwijs zijn als ik om het in te vetten met boter)
  2. Doe in 1 kom de kokosmeel en meng daarbij het zout, de bakingsoda en de vanille poeder.
  3. Prak de bananen fijn op een bord en doe deze in andere kom. Meng hierbij de citroen en de kokosolie.
  4. Doe de eieren erbij en mix met een handmixer dit tot een egaal beslag.
  5. Voeg nu de droge ingrediënten eraan toe en mix nog even door tot het een mooi egaal beslag is.
  6. Schep de blauwe bessen er nu door heen.
  7. Doe nu het beslag in het cakeblik wat bekleed is met bakpapier. Streek de cake mooi glad en maak eventueel met een mes nog een inkeping in het midden van het beslag.
  8. De cake kan nu de voorverwarmde oven in voor 55 minuten. Als de cake mooi bruin is mag deze uit de oven. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit het blik haalt. Het kan zijn dat de cake nog wat nattig is. Leg daarom de cake nog even op een bord om goed af te koelen en uit te stomen.

ENJOY!

cake met kokosmeel - www.puursuzanne.nl

Suzanne

Hoofdredacteur
Houdt van: goed en lekker eten | reizen | crossfit | festivals | muziek | chocolade | koffie | dromen | kookt graag met groenten en dan het liefst paprika's |

Latest posts by Suzanne (see all)