Als ik een feestje geef vind ik het altijd leuk om zelf alles te maken. Ik had laatst een picknick voor mijn verjaardag, waarbij ik veel verschillende hapjes gemaakt had. Zo ook deze champignon-truffel tapenade. Natuurlijk kun je ook gewoon naar de supermarkt gaan en daar verse tapenades halen, maar dat verschil proef je gewoon. Daarom probeer ik de laatste tijd steeds meer te experimenteren met verschillende dips en smeersels, zodat je je gasten ook echt wat lekkers voor kunt schotelen. Mijn vriendinnen waren fan van deze tapenade en daarom deel ik het recept nu met jullie.

Deze tapenade met champignon en truffel smaakt heerlijk. Sowieso is de combinatie champignon en truffel top, maar ook door de tijm en peterselie krijgt het net even een frisse touch. En eigenlijk heb je helemaal niet zo veel nodig, de meeste dingen had ik al in huis. Binnen tien minuten is de tapenade al klaar en kun je hem gelijk opsmikkelen. Mijn tip: snijd een verse ciabatta in sneetjes, besprenkel deze met olijfolie en bak vijf minuten in de oven. Besmeer de sneetjes ciabatta met deze tapenade, heerlijk!

Bereidingstijd: 10 minuten
Wat heb je nodig voor een bakje tapenade?

  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 6 takjes verse tijm
  • 6 takjes verse peterselie
  • 2 eetlepels truffelolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Paar snufjes zout

Hoe maak je de tapenade?
1. Maak de champignons schoon met wat water of een champignonborsteltje. Hak deze zo fijn mogelijk met een groot mes.
2. Snijd de knoflook en sjalot ook fijn.
3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook een minuut. Voeg daarna de champignons toe en bak nog eens drie minuten mee.
4. Voeg daarna de tijmblaadjes en voldoende zout toe en bak nog een paar minuten.
5. Voeg daarna een theelepel citroensap en de truffelolie toe.
6. Hak ten slotte de peterselie fijn en roer deze door het geheel. Er kan wat vocht van de champignons vrijkomen, schep dit er even uit voordat je de tapenade in een bakje doet.

Geniet er van!

Champignon dip | vegan borrelplank | borrelhapje | puur suzanne

 Volg Dalí op | Facebook Instagram en haar blog

social