Januari is dé maand dat iedereen altijd weer gezond gaat doen. Zelf ben ik altijd benieuwd hoe lang iedereen zijn goede voornemens volhoudt. Deze champignonsoep met tijm past wel perfect bij de januarimaand, omdat het een lekker licht soepje is. De soep bevat veel champignons, waardoor je de soep ook goed als lunch kunt eten. De combinatie van champignons en tijm vind ik altijd heerlijk. Ook een tip om de soep te garneren met een scheutje truffelolie, hmmm.
Champignons zitten boordevol belangrijke stoffen voor je lichaam. Zo barsten ze van de vitaminen en mineralen. Ook bevatten champignons vitamine B12, een vitamine waar vegetariërs gemakkelijk een tekort aan kunnen hebben. Wanneer je geen vis of vlees eet is het goed om eens wat vaker te smullen van deze champignonsoep. Zo krijg je toch nog een portie vitamine B12 binnen. Verder staan champignons er bekend om dat ze ontstekingsremmend werken. Nog meer redenen dus om vaker champignons te eten!
Champignonsoep met tijm
Ingrediënten voor 4 kommen soep
- 800 gram kastanje champignons
- 800 ml water
- 250 ml Rice Cuisine (Alpro)
- 1,5 blokje knoflook & kruiden bouillon (Zonnatura)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 10 takjes verse tijm
- Scheutje olijfolie
Hoe maak je deze soep?
- Spoel de champignons af met water of boen ze met een champignonborsteltje. Snijd ze daarna in dunne plakjes.
- Snijd de ui en knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak beide goudbruin.
- Voeg daarna de champignons toe en bak ze 5 minuten mee.
- Voeg het water, de rijstroom en bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 minuten.
- Rits de blaadjes van de tijm en voeg deze toe. Garneer de soep met nog wat extra verse tijm.
Volg Dalí op | Facebook | Instagram en haar blog
- Tropische vegan pannenkoeken - 09/07/2018
- Falafel bowl met groenten en hummus - 11/05/2018
- Smoothie bowl met blauwe bessen en banaan - 19/03/2018