Vandaag deel ik een lekker dipje voor op de borrelplank. Ik vind het heerlijk op zaterdagavond niet te koken maar gewoon wat lekkere hapjes op tafel te zetten. Wat staat er bij mij op de borrelplank? Vaak een bak hummus, wat brood, wat groenten in reepjes, vegetarische hapjes die in de airfryer kunnen en vaak ook wel iets van een tapenade. En dit keer ga ik voor een zelfgemaakte tapenade van champignons. Echt super simpel maar zo lekker! Deze tapenade smaakt erg lekker op een crackertje of op een broodje.
Recept: champignontapenade
Wat heb je nodig voor 1 bakje tapenade?
- 250 gram kastanje champignons
- een heel klein sjalotje of een 1 ring van een rode ui
- twee eetlepels olijfolie
- snuf peper
- een takje verse peterselie
Hoe maak je deze tapenade?
- Maak de champignons schoon. Snijd de champignons zo fijn mogelijk.
- Snijd de ui in hele kleine stukje.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui aan. Voeg daarna de champignons toe en bak deze zo’n 5 minuten. Breng op smaak met peper.
- Zorg dat de champignons goudbruin zijn. Laat de champignons afkoelen.
- Doe het champignonmengsel samen met de peterselie en een eetlepel olijfolie in de keukenmachine. Zet de machine op de laagste stand aan en niet te lang. Het mengsel moet nog wel kleine stukjes champignon bevatten.
Smullen maar!
Volg je mij al via Facebook,Instagram of Pinterest? Ik zou het leuk vinden om jou daar ook te zien.
- Noodles met pittige tempeh - 26/11/2023
- Glutenvrije amandelkoekjes - 19/11/2023
- Andijviesalade met champignons - 16/11/2023